Foto: Reuters/Scanpix
Negaidītu zaudējumu Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē trešdien piedzīvoja mājiniece Mariona Bartolī, kura ar 2-6, 6-3, 3-6 piekāpās horvātietei Petrai Martičai.

Francijas pirmā rakete, kas turnīrā bija izlikta ar astoto numuru, tādējādi kļuva par otro sacensību pirmā desmitnieka tenisisti, kura izstājusies no Francijas atklātā čempionāta. Par pirmo otrdien kļuva amerikāniete Serēna Viljamsa, kura bija izlikta ar piekto numuru.

Pagājušā gada turnīra pusfināliste Bartolī mačā pret Martiču pieļāva 14 dubultkļūdas servē.

Martiča, kura pasaules rangā ieņem 50.vietu, trešajā kārtā tiksies ar spānieti Anavelu Medinu Garrigesu, kura izlikta ar 29.numuru. Garrigesa otrās kārtas cīņā ar 6-3, 6-2 pārspēja mājinieci Irēnu Pavloviču.

Uzvaru trešdien svinēja arī turnīrā ar trešo numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, kura ar 6-2, 6-3 pārspēja kādreizējo WTA ranga līderi Venusu Viljamsu no ASV.

Kā zināms, septiņkārtējā "Grand Slam" čempione Viljamsa pagājušā gada izskaņā atzina, ka slimo ar Šēgrēna sindromu (eksokrīno dziedzeru autoimūnu bojājumu). Slimība viņai izsūcot enerģiju un radot sāpes locītavās.

Trešajā kārtā Radvanska spēkosies ar itālieti Flaviju Penetu, kura izlikta ar 18.numuru. Peneta otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-1 uzvarēja amerikānieti Aleksu Gleču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!