Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien nolika Bukarestes WTA “International” turnīra čempiones pilnvaras, otrās kārtas spēlē ar 2-6, 5-7 piekāpjoties Rumānijas tenisistei Patrīcijai Marijai Tigai, kura pēc atgriešanās tenisa apritē vēl nav iekļuvusi WTA rangā.

Liepājniece spēli uzsāka ar sev neraksturīgi daudz nepiespiestajām kļūdām. Tieši tas ļāva Tigai ceturtajā geimā tikt pie veselām trim breikbumbām. Sevastova divas atspēlēja, bet trīs izrādījās par daudz – Latvijas tenisiste nonāca zaudētājos 1-3.

Nākamo serves geimu Sevastova uzvarēja, bet tad Latvijas tenisistei pie 2-5 atkal četras negaidītas kļūdas. Kopā setā Sevastovai 13 nepiespiestas kļūdas, bet Tigai septiņas. Rumānietei arī par četriem netveramiem sitieniem no spēles vairāk, tāpēc pirmajā setā loģiska Tigas uzvara ar 6-2.

Otrais sets izvērtās krietni līdzīgāks, abām tenisistēm apmainoties ar lauztām servēm. Seta desmitais geims izvērtās par ilgāko visā spēlē, sportistēm četras reizes atgriežoties pie rezultāta 40:40. Pēc viena no Sevastovas saīsinātajiem sitieniem Tiga arīdzan paslīdēja, savainojot kreiso plaukstu. Rumānijas tenisistei bija nepieciešams medicīnisks pārtraukums, kas mazliet ieilga. Tas šķietami ļāva Latvijas tenisistei gūt svarīgu iniciatīvu, kā arī noslēgt geimu, panākot 5-5.

Tomēr rumāniete savu ķērienu nezaudēja, uzvarot gan savas serves geimu, gan pēdējo reizi laužot Sevastovas servi.

Tādējādi liepājniece nav aizstāvējusi 2018. gadā izcīnīto Bukarestes turnīra čempiones godu. Sevastova līdz šim Rumānijas galvaspilsētā bija uzvarējusi 12 no 14 spēlēm, divas no trim reizēm sasniedzot tā finālu. Latvijas tenisistei gan iegūts teju 400 punktu pārsvars pār ranga 12. vietā esošo Belindu Benčiču, kura šonedēļ turnīros nepiedalās, tāpēc Sevastovai nedraud ranga 11. vietas zaudēšana. Tenisiste šajā turnīrā aizstāvēja 280 WTA ranga punktus.

24 gadus vecā Tiga vispirms savainojumu dēļ uz ilgāku laika periodu bija pārtraukusi tenisistes karjeru, bet tad arī laida pasaulē pēcnācēju. Rumāniete šogad atgriezās apritē, piedaloties vairākos ITF turnīros, bet pirms pāris nedēļām zaudēja Vimbldonas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā.

Tenisiste, kurai tas bija pirmais WTA turnīrs kopš 2017. gada septembra, pārvarēja Bukarestes turnīra kvalifikāciju, bet tagad jau pirmo reizi kopš 2016. gada sasniegusi kāda WTA turnīra ceturtdaļfinālu.

Tiga trešajā kārtā tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu (92. vieta rangā), kura ar 6-0, 6-2 pieveica beļģieti Izalīnu Bonvanenturi (114. vieta).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu spēles notikumu apskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!