Foto: EPA/LETA
ATP sezonas noslēguma turnīrā trešdien Londionā pasaules pirmā rakete,s pāņu tenisists Rafaels Nadals bez lielām problēmām ar 7-5, 6-2 pieveica serbu Novāku Džokoviču.

Nadalam viegli uzvarēt palīdzēja pats Džokovičs, kuram radās problēmas ar labās acs kontaktlēcu. Serbu tenisists pēc mača atzina, ka kontaktlēcu problēmu dēļ nav varējis normāli atsist bumbiņu.

"Ar mani nekad līdz šim nekas tamlīdzīgs nebija atgadījies. Man iekaisa labā acs, un no rezultāta 5-5 es praktiski nespēju normāli spēlēt. Es nevarēju saskatīt bumbiņu, īpaši, kad bija jāatsit. Tas bija riebīgi," teica Džokovičs.

Pirmajā setā, kad rezultāts bija 4-4, Džokovičs paprasīja pārtraukumu un vannas istabā centās atrisināt kontaktlēcas problēmu, tomēr kontaktlēca joprojām sagādāja raizes serbu tenisistam. Pēc zaudētā pirmā seta Džokovičs palūdza medicīnisko pārtraukumu, taču arī mediķi nespēja atrisināt problēmu.

"Negribu meklēt attaisnojumu zaudējumam, bet es praktiski nevarēju normāli spēlēt. Centīšos apmeklēt tagad ārstu un noskaidrot problēmu. Ceru, ka nekas nopietnāks nav un pēc divām dienām būšu gatavs atkal spēlēt," piebilda Džokovičs. "Ar vienu aci grūti spēlēt, īpaši, ja korta otrā pusē ir Nadals."

Pēc aizvadītām divām spēļu kārtām abās grupās neviens no astoņiem tenisistiem vēl sev nav nodrošinājis vietu pusfinālā. Vistuvāk pusfinālam ir Nadals un pasaules ranga vicelīderis Rodžers Federers, kuriem pēdējā spēlē pietiek uzvarēt tikai vienā setā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!