Foto: AFP/Scanpix

Serbu tenisists Novāks Džokovičs, nosargājot pasaules ranga pirmo vietu, šonedēļ jau 100.nedēļu izbaudīs pasaules spēcīgākā tenisista godu. Viņš ir tikai devītais tenisists vēsturē, kuram izdevies tik ilgi noturēties pirmās raketes godā.

"Man bija lieli sapņi un sapnis par pirmās raketes godu. Lai to sasniegtu, bija vajadzīgi daudzi gadi, smags darbs un dzīves pakārtošana vienīgi tenisam. Ceļš līdz čempiona titulam ir garš. Teniss ir specifisks un unikāls sporta veids, kurā tu pats visu vari iegūt vai arī visu zaudēt," saka serbu tenisa zvaigzne.

Pirmo reizi par pasaules ranga līderi Džokovičs kļuva 2011.gada 4.jūlijā un pirmās raketes godā pabija gadu, kad viņu apsteidza leģendārais Rodžers Federers. Šveicietis tad pirmajā vietā atradās 17 nedēļas, labojot Pīta Samprasa rekordu – Federers karjeras laikā 302 nedēļas atradies pirmajā vietā. Džokovičs pirmās raketes godu atguva 2012.gada 5.novembrī un kopš tā laika to nav atdevis.

Jau drīzumā Džokovičs šajā elitārajā "Pirmās raketes 100 nedēļu klubā" apsteigs Andrē Agasi (101 nedēļa pirmās raketes godā), bet tad arī šobrīd savu sīvāko konkurentu Rafaelu Nadalu (102 nedēļas). Vēl šajā "klubiņā" ir Bjorns Borgs (109 nedēļas), Džons Makenrojs (170 nedēļas), Džimijs Konorss (268 nedēļas), Ivans Lendls (270 nedēļas), Samprass (286 nedēļas) un Federers (302 nedēļas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!