Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderis tenisā Novāks Džokovičs no Serbijas trešdien sasniedza jau trīspadsmito "Grand Slam" sacensību pusfinālu pēc kārtas un cīņā par iekļūšanu Vimbldonas turnīra finālā spēkosies ar argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Savukārt otrajā pusfinālā ar 24.numuru izliktais poļu milzis Ježijs Janovičs tiksies ar ATP ranga vicelīderi Endiju Mareju.

Džokovičs, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru, ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-4, 6-3 uzveica sacensību septīto raketi Tomāšu Berdihu no Čehijas.

Kaut mačs bija sīvs, otrajā setā Džokovičs veiksmīgi atspēlējās no divu breiku deficīta, novedot cīņu līdz uzvarai.

Džokovičs vismaz pusfinālā spēlējis katrā "Grand Slam" turnīrā no 2010.gada Vimbldonas sacensībām. Garāka sērija vēsturē atklātajā ērā izdevusies vien šveicietim Rodžeram Federeram, kurš sasniedza 23 "Grand Slam" pusfinālus pēc kārtas.

Uzvarējis Vimbldonā Džokovičs līdz šim ir vienīgi 2011.gadā. Savukārt Berdihs pieveica Džokoviču 2010.gada turnīra pusfinālā, kad sākās serba apbrīnojamā sērija, tomēr tā ir viena no viņa tikai divām uzvarām 15 mačos pār ATP ranga līderi

Savukārt ar astoto numuru izliktais del Potro ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-4, 7-6 (7:5) pieveica sacensību ceturto raketi Davidu Ferreru no Spānijas.

Zīmīgi, ka jau pirmajā geimā del Potro guva kājas traumu un viņam bija nepieciešams vairākas minūtes ilgs medicīniskais pārtraukums. Pēc cīņas del Potro atzina, ka nav daudz trūcis, lai viņš izstātos no mača.

"Ārsti man iedeva labas pretsāpju zāles. Ātri salauzu viņa servi un tas man iedeva papildus pārliecību," izteicās argentīnietis.

Līdz ar to del Potro kļuvis vien par otro argentīnieti vēsturē, kurš sasniedzis Vimbldonas pusfinālu. Iepriekš to bija paveicis arī Davids Nalvandjans. Del Potro "Grand Slam" sacensību pusfinālā iekļuvis pirmoreiz kopš 2009.gada, kad triumfēja ASV atklātajā čempionātā.

Zīmīgi, ka ne Džokovičs, ne del Potro šajā turnīrā joprojām nav zaudējuši nevienā setā.

Līdz ceturtdaļfinālam tikai "sausās" uzvaras bija svinējis arī brits Endijs Marejs, tomēr ceturtdaļfinālā viņš tikai ļoti smagā cīņā ar 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5 pieveica spāni Fernando Verdasko.

Pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem ATP ranga vicelīderis nākamajos divos atspēlējās un saspringtā piektajā setā 11.geimā salauza pretinieka servi, iekļūstot sacensību pusfinālā piekto gadu pēc kārtas. Marejs tagad uzvarējis jau 16 mačos pēc kārtas uz zāles seguma, jo pērn viņš augustā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt Vimbldonā pērn finālmačā skots piekāpās Rodžeram Federeram.

Tikmēr Verdasko, kurš sacensību trešajā kārtā pieveica latvieti Ernestu Gulbi, ceturtdaļfinālu bija sasniedzis pirmoreiz karjerā, bet šoreiz nenoturēja divu setu pārsvaru.

Tāpat aizraujošs duelis bija starp diviem poļiem Janoviču un Lukašu Kubotu. Pirms šī gada sacensībām neviens poļu tenisists nebija spējis iekļūt Vimbldonas ceturtdaļfinālā, bet nu Janovičs bija pārāks ar 7-5, 6-4, 6-4, sasniedzot arī pusfinālu.

Pēc uzvaras Janovičs izplūda asarās un ilgstoši nespēja atgūties.

Pusfināla mači tiks aizvadīti piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!