Foto: Sputnik/Scanpix
Viens no pasaules labākajiem tenisistiem Novāks Džokovičs oficiāli apstiprinājis, ka viņš 2017. gadā vairs nedosies kortā, jo ārstēs elkoņa savainojumu, raksta "eurosport.com".

Elkoņa savainojuma dēļ Džokovičs nespēja veiksmīgi nostartēt Vimbldonas čempionātā, kurš viņš nepabeidza ceturtdaļfināla spēli pret Tomāšu Berdihu.

Līdz ar to Džokovičs nepiedalīsies sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā "US Open", kā arī nevarēs palīdzēt Serbijai Deivisa kausa pusfinālā. Jau iepriekš izskanēja versija, ka Džokovičs kādu laiku varētu turnīros nepiedalīties.

"Pēc pusotras sezonas ilgas spēlēšanas ar traumām esmu nolēmis 2017. gadā vairs nepiedalīties turnīros," teica Džokovicš.

Džokovičs 12. reizes uzvarējis "Grand Slam" turnīros, tomēr kopš 2016. gada "French Open" turnīra viņam nav izdevies demonstrēt tādu spēles kvalitāti, kā iepriekš. Ne pārāk veiksmīgais sniegums pērnā gada rudenī maksāja arī pasaules ranga pirmās raketes godu, ko kopš tā laika ieņem Endijs Marejs. Tikmēr Džokovičs pašlaik noslīdējis jau uz ceturto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!