Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs pirmdien oficiāli labojis šveicieša Rodžera Federara rekordu, Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) ranga līderpozīcijā pavadot 311 nedēļas.

Līdz šim Federera rekords 310 nedēļas ATP ranga līderpozīcijā tika uzskatīts par vienu no nepārspējamajiem tenisa rekordiem, tomēr Džokoviča sniegums pēdējo gadu laikā bijis fenomenāls, kas ļāvis viņam saglabāt pārliecinošu pirmo vietu pasaules rangā.

Pirmo reizi Džokovičs ATP ranga līderpozīcijā bija 2011. gada jūlijā. Savā karjerā Serbijas tenisists izcīnījis 18 "Grand Slam" titulus, no kuriem pēdējo ieguva "Australian Open" turnīrā februārī. Tāpat viņš 82 reizes uzvarējis ATP sērijas turnīros.

"Mani ļoti sajūsmina iešana pa leģendu ceļu. Es zinu, ka esmu nopelnījis vietu starp viņiem, jo sekoju saviem bērnības sapņiem. Tas tikai parāda, ja visu dara ar mīlestību un aizrautību, viss ir iespējams," ATP mājaslapā citēts Džokoviča teiktais.

Šobrīd ATP rangā Džokovičs par vairāk nekā diviem tūkstošiem ATP punktu apsteidz Rafael Nadalu, Daniilu Medvedevu un Dominiku Tīmu. Šobrīd ATP ranga TOP 5 ielauzies arī Stefans Cicips, bet Federers noslīdējis uz sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!