Foto: AFP/Scanpix

Serbu tenisists un bijusī pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs izskata iespēju sūdzēt tiesā žurnālisti, kura apsūdzējusi viņu dopinga lietošanā, vēsta ārzemju mediji.

Bijusī tenisiste Elēna Peletjē, kura tagad strādā par reportieri un eksperti medijos, Kanādas radio apgalvojusi, ka Džokovičs lietojis aizliegtos preparātus un Profesionālo Tenisistu asociācija (ATP) viņu piesedzot.

"Novāks bija atvaļinājumā, bet nekavējoties sazinājās ar saviem advokātiem, un vēl mēs konsultējāmies ar ATP," Džokoviča komandas pārstāvi, kas vēlējies palikt anonīms, citē portāls "hallomagazin.rs". "Viņš nekad iepriekš nav sūdzējis tiesā žurnālistus, lai gan par viņu daudz melu sarakstīts. Spēlētāji neatklāj savus savainojumus konkurences dēļ, un tas dod pamatu spekulācijām."

"Nonsenss," par Peletjē apgalvojumiem izteicies viens no pirmajiem Džokoviča treneriem Nikola Piličs. "Nav iespējams, ka ATP zinātu par dopingu un to noklusētu, īpaši par Novaku, kurš pēdējo divu gadu laikā pārbaudīts divreiz biežāk par Rodžeru Fdereru vai Rafaelu Nadalu."

"Tas nav mans viedoklis. Runājot ar draugiem un kolēģiem, kas saistīti ar tenisa pasauli, un braukājot pa turnīriem, atklāju, ka daudzi uzskata, ka Novaks Džokovičs, kurš pabeidzis sezonu, pieķerts dopinga lietošanā un viņu aizsargā ITF," radio izteikusies 58 gadus vecā Peletjē. "Daudzi brīnās, kāpēc un tik pēkšņi pasliktinājās viņa spēle, kāpēc viņam pirms tam bija tik fenomenālas fiziskās spējas, ko viņš rādija pēc 2011. gada. Un kā ar personiskajām problēmām. Vai hroniskā pleca trauma, ar ko viņš cīnās vairākus gadus, ir tikai iegansts? (..) Jebkurā gadījumā baumas cirkulē, un man ir jāatzīst, ka daudz ko esmu dzirdējusi no cilvēkiem, ko patiešām ļoti cienu."

"Tas noticis jau iepriekš, kad tenisa vadība piesedz ievērojamus dopinga skandālus," apgalvo Peletjē.

Kā ziņojām, 30 gadus vecais Džokovičs šo sezonu nolēma pabeigt priekšlaicīgi elkoņa traumas dēļ, kas liedza viņam iekļūt Vumbldonas čempionāta pusfinalā. Serbu tenisists nolēmis neizdarīt operāciju, tā vietā uz diviem mēnešiem atsakoties no treniņiem kortā un visu uzmanību veltot rehabilitācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!