Foto: AP/Scanpix
Serbijas tenisists Novāks Džokovičs trešdien Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoja negaidītu sagrāvi pret austrieti Dominiku Tīmu.

Pagājušā gada "French Open" čempions Džokovičs, kurš šogad izlikts ar otro numuru, divu stundu un 15 minūšu ilgā cīņa trīs setos ar rezultātu 6-7 (5:7), 3-6, 0-6 kapitulēja ar sesto numuru izsētajam austrietim Dominikam Tīmam.

Pirmajā setā ritēja saspringta cīņa un tenisisti apmainījās ar uzvarām pretinieku serves geimos, bet cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Tīms bija pārāk. Pirmais sets ilga 73 minūtes, bet otrajā setā austrietis jau otrajā geimā lauza Džokoviča servi un šo pārsvaru tā arī neizlaida. Savukārt trešajā setā Džokovičs izskatījās mentāli sagrauts, un viņš nespēja izrādīt nekādu pretestību Tīmam.

Tīms arī pagājušajā sezonā sasniedza "French Open" pusfinālu.

Tīms pusfinālā spēkosies ar spāni Rafaelu Nadalu, kurš diezgan viegli sasniedza šo turnīra fāzi. Nadala pretinieks un tautietis Pavlo Karrenjo-Busta nespēja pabeigt cīņu.
Foto: AFP/Scanpix

Ar ceturto numuru izsētais Nadals pirmo setu uzvarēja ar 6-2, bet otrajā pēc diviem zaudētiem geimiem Karrenjo-Busta paziņoja, ka maču viņš nevar turpināt. Tiek ziņots, ka viņam traucējusi muguras trauma.

Karrenjo-Busta pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā. Savukārt Nadals šajā turnīrā dodas pēc sava desmitā "French Open" vienspēļu čempiona titula. Iepriekš viņš uzvarējis 2005., 2006., 2007., 2008., 2010., 2011., 2012., 2013. un 2014. gadā.

Citos dueļos par vietu pusfinālā tiksies brits Endijs Marejs un Kei Nišikori no Japānas, kā arī Šveices sportists Stens Vavrinka un horvāts Marins Čiličs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!