Foto: AP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs svētdien piekto reizi karjerā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kļūstot par pirmo sportistu atklātajā ērā, kurš ko tādu paveicis.

Finālā Džokovičs ar 7-6 (7:5), 6-7 (4:7), 6-3, 6-0 apspēlēja britu Endiju Mareju.

Pirmie divi seti izvērtās ļoti aizraujoši un kopā ilga vairāk nekā divas ar pusi stundas, turklāt otrajā setā cīņa uz brīdi tika apturēta, jo kortā izskrēja kāds vīrietis, kurš protestēja par nelegālo imigrandu cilvēktiesībām.

Trešajā setā rezultāts vēl bija 3-3, tomēr turpinājumā Džokovičs uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas, triumfējot divas nedēļas ilgajā turnīrā. Trilleris ilga gandrīz trīs ar pusi stundas.

Šis Džokovičam bija astotais "Grand Slam" kauss karjerā, kas viņam ļāvis iekļūt starp 14 visu laiku titulētākajiem tenisistiem.

Džokovičs šajā turnīrā bija uzvarējis 2008., 2011., 2012. un 2013.gadā, bet pērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā. Iepriekš šajās sacensībās pa četrām reizēm bija uzvarējuši arī amerikānis Andrē Agasi un šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr Marejs Austrālijas atklātā čempionāta finālu bija sasniedzis ceturto reizi karjerā, ciešot ceturto zaudējumu. Turklāt trīs reizes viņš šajā fāzē piekāpies tieši Džokovičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!