Foto: Reuters/Scanpix

Serbu tenisists Novāks Džokovičs Austrālijas atklātā čempionāta finālmačā jau pirmajā setā savainojis spēlējamās rokas īkšķi, bet vēlāk cīnījies ar krampjiem, pēc triumfa turnīrā atzina sportists.

Kā zināms, svētdien notikušajā finālspēlē Džokovičs ar 7-6 (7:5), 6-7 (4:7), 6-3, 6-0 apspēlēja britu Endiju Mareju, turnīrā triumfējot piekto reizi karjerā.

"Varēja redzēt, ka otrā seta beigās un trešā seta sākumā man iestājusies krīze," atzina Džokovičs, stāstot, ka pirkstu traumējis kritienā pirmajā setā, bet ar krampjiem vairākkārt cīnījies otrajā un trešajā setā. Tomēr trešā seta vidū viņš atguvās, uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas, novedot maču līdz panākumam. "Man vajadzēja savākties un sakopot enerģiju, lai uzvarētu mačā. Un es to arī izdarīju."

Džokovičs atzina, ka jūtas savas karjeras labākajā fiziskajā formā.

"Šis ir pirmais turnīrs, ko uzvarēju kā tēvs un vīrs. Esmu ļoti, ļoti lepns par padarīto," izteicās Džokovičs, uzsverot, ka viņš ir iemācījies novērtēt lielās uzvaras. "Es spēlēju tenisu, lai uzvarētu nozīmīgus titulus, kā arī man apkārtējo cilvēku dēļ. Turklāt tagad cenšos izdzīvot katru mirkli."

"Apprecēšanās un kļūšana par tēvu ir tie notikumi, kas man deva papildu enerģiju," stāstīja Džokovičs.

Džokovičs šajā turnīrā bija uzvarējis 2008., 2011., 2012. un 2013.gadā, bet pērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā. Iepriekš šajās sacensībās atklātajā ērā pa četrām reizēm bija uzvarējuši arī amerikānis Andrē Agasi un šveicietis Rodžers Federers.

Šis Džokovičam bija astotais "Grand Slam" kauss karjerā, kas viņam ļāvis iekļūt starp 14 visu laiku titulētākajiem tenisistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!