Foto: AFP/Scanpix

Graujošu uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas mačā trešdien izcīnīja ar otro numuru izliktais šveicietis Rodžers Federers.

2009.gada sacensību čempions aizvadītajā cīņā ar 6-2, 6-1, 6-1 sagrāva pasaules ranga 188.raketi Somdevu Devarmanu no Indijas.

Federers, kurš piedalās jau savā 15."Roland Garros" turnīrā, tika pie savas pārliecinošākās uzvaras šajā turnīrā kopš 2004.gada, kā arī Parīzes kortos izcīnīja jau savu 56.uzvaru karjerā. Šveicietis par diviem panākumiem atpaliek no turnīra visu laiku veiksmīgākajiem tenisistiem - argentīnieša Giljermo Vilasa un itāļa Nikolā Pjetrandželi.

Trešajā kārtā šveicieša pretinieks būs mājinieks Žiljēns Beneto.

Trešo kārtu trešdien sasniedza arī ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-2, 6-1, 6-3 uzvarēja savu tautieti Alvertu Montanjesu, un ar sesto numuru izliktais mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga, kurš ar 7-6 (8:6), 6-4, 6-3 pārspēja somu Jarko Nieminenu.

Savukārt aizkavēto pirmās kārtas cīņu pabeidza turnīra astotā rakete Janko Tipsarevičs no Serbijas, kurš ar 6-2, 7-6 (7:4), 6-1 uzvarēja mājinieku Nikolā Maī.

Tikmēr sieviešu turnīra otrās kārtas cīņā pie uzvaras tika WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kura ar 6-1, 6-2 sagrāva mājinieci Karolīni Garsiju.

Nākamajā kārtā 2002.gada turnīra čempione tiksies ar rumānieti Soranu Kirsteu.

Vēl sieviešu turnīrā trešo kārtu trešdien sasniedza ar ceturto numuru izliktā Agņeška Radvanska no Polijas un sacensību astotā rakete Angelika Kerbere no Vācijas, bet pirmajā kārtā pie panākuma tika igauniete Kaija Kanepi, kura ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja ar 23.numuru izlikto čehieti Klāru Zakopalovu.

Tāpat atliktajās pirmās kārtas spēlēs trešdien uzvaras svinēja ar trešo numuru izliktā baltkrieviete Viktorija Azarenka un čehiete Petra Kvitova, kurai piešķirts septītais numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!