Foto: AFP/Scanpix

Par Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla dalībniekiem svētdien kļuva šveicietis Rodžers Federers un pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs.

Astotdaļfināla cīņā ATP pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Federers ar rezultātu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 pieveica beļģi Deividu Gofinu, kurš kļuva par pirmo kvalifikācijas sacensību "laimīgo zaudētāju" turnīra vēsturē, kurš ticis līdz ceturtajai kārtai.

Šī Federeram bija 236.uzvara "Grand Slam" turnīru spēlēs. Jau iepriekš viņš bija labojis amerikāņa Džimija Konorsa rekordu šajā rādītājā.

Šveicietis, kurš karjeras laikā uzvarējis 16 "Grand Slam" turnīros, augstākās raudzes sacensībās cietis tikai 35 zaudējumus. Tāpat jāizceļ, ka Federers pašlaik piedalās 50."Grand Slam" turnīrā pēc kārtas.

"French open" ceturtdaļfinālā Federers spēkosies ar čehu Tomašu Berdihu, kurš izlikts ar septīto numuru, vai turnīra devīto raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

Ja Federeram izdosies aizkļūt līdz pusfinālam, tad tajā viņam iespējama tikšanās ar ATP ranga līderi serbu Novāku Džokoviču, kurš līdz šim vēl ne reizi nav spējis iekļūt Francijas atklātā čempionāta finālā.

Džokovičs svētdien tikai ar grūtībām iekļuva ceturtdaļfinālā. Astotdaļfinālā Džokovičs smagā piecu setu cīņā ar rezultātu 4-6, 6-7 (5:7), 6-3, 7-5, 6-3 pieveica Itālijas tenisistu Andreasu Sepi, kurš bija izlikts ar 22.numuru.

Šī cīņa ilga četras stundas un 20 minūtes.

Tādējādi Džokovičs pietuvojies savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Par vietu turnīra pusfinālā Džokovičs spēkosies ar francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar piekto numuru, vai sacensību 18.raketi Staņislasu Vavrinku no Šveices.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!