Serbijas tenisists Novaks Džokovičs (ATP 1.) trešdien nodrošināja vietu Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, kurā viņam nāksies tikties ar "māla karali" Rafaelu Nadalu (ATP 3.).

Džokovičs ceturtdaļfināla kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-7 (5:7), 7-5 pieveica Itālijas tenisistu Mateo Beretīni (ATP 9.).

ATP ranga līderis 5000 skatītāju priekšā uzvarēja pirmos divus setus, bet Beretīni atbildēja ar uzvaru trešā seta "taibreikā". Šajā brīdī (pulksten 23.00) pacilātajai publikai spēle bija jāpamet, jo Francijā iestājās Covid-19 dēļ uzstādīta komandantstunda.

Līdzjutēji laukumu pameta ūjinot, raksta medijs BBC. Tiesa, vēl līdz trešdienai komandantstunda bija jāievēro, sākot no pulksten 21.00, bet noteikumi tika izmainīti, pateicoties "French Open" spēlēm.

Spēles galvenie notikumi noritēja klusumā, kurā gan emocijas neslēpa Džokovičs, pēc izrautā panākuma skaļi kliedzot un ar dūri sitot sev pa krūtīm.

"Patiesībā man nebija iebildumu, ka viņiem jāpamet laukums," pēc spēles atzina Serbijas sportists. "Man šķita, ka man nepieciešama mazs pārtraukums."

"Žēl turnīra un līdzjutēju vārdā, ka jāievēro komandantstunda. Taču zinājām par to pirms spēles," atzina Džokovičs.

Džokovičs ar Nadalu, tiekoties pusfinālā, aizvadīs jau 58. savstarpējo spēli. Līdz šim Serbijas sportistam bijusi par vienu uzvaru vairāk, jo viņš triumfējis 29 no 57 spēlēm. Savukārt Rafaels Nadals šogad lūko jau 14. reizi triumfēt "Roland Garros" turnīrā, vēl vairāk uzlabojot sevis uzstādīto rekordu.

Spēles uzvarētājs finālā tiksies ar Stefanosu Cicipasu (ATP 5.) vai Aleksandru Zverevu (ATP 6.), kuri cīnīsies otrajā pusfināla mačā.

Ziņots, ka Rafaels Nadals trešdien ceturtdaļfināla spēlē zaudēja vienu setu, pārtrūkstot 36 uzvarētu setu sērijai, bet uzvarēja argentīnieti Djego Švarcmanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!