Foto: EPA-AFI
Teicami 2009.gada sezonu otrdien uzsāka Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš ATP turnīrā Brisbenā pirmajā kārtā pieveica pasaules ranga trešo numuru serbu Novāku Džokoviču.

Gulbis turnīra galveno favorītu un kādreizējo treniņu biedru Džokoviču uzvarēja ar 6-4, 6-4. Latvijas tenisists līdz šim karjerā ne reizi nebija uzvarējis kādu no pasaules ranga labāko trijnieka.

Pirmajā setā Gulbis piektajā geimā paņēma pretinieka servi un iniciatīvu neatdeva. Otrā seta sākumā abi tenisisti pa reizei zaudēja savas serves, bet izšķirošo pārsvaru Gulbis ieguva devītajā geimā, kad lauza Džokoviča servi. Desmitajā geimā Gulbis droši servēja un uzvarēja visā mačā ar 6-4, 6-4. Gulbim, lai salauztu pasaules trešās raketes pretestību, bija nepieciešama nepilna pusotra stunda.

Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar francūzi Polu Anrī Matjē, kurš pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica Krievijas pārstāvi Teimurazu Gabašvili. Ar Matjē Latvijas tenisists līdz šim augstākā ranga turnīros nav spēlējis. ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 53., bet francūzis - 31.vietu. Savukārt ceturtdaļfinālā Gulbja un Matjē spēles uzvarētājs tiksies ar japāņu tenisa jauno zvaigzni Kei Hišikori vai Tomasu Berdihu, kurš izlikts ar piekto numuru.

Par iekļūšanu Brisbenas turnīra otrajā kārtā Gulbis jau ir nopelnījis 20 ieskaites punktus ATP rangā un 7000 ASV dolārus.

Gulbim tā bija pirmā uzvara pār Džokoviču augstākā līmeņa turnīros. Līdz šim tenisisti savā starpā bija tikušies divas reizes un abas reizes pārāks bija serbu tenisists. Pagājušajā gadā Sinsinati notikušajā ATP turnīrā Džokovičs ceturtdaļfinālā uzvarēja Gulbi 94 minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 6-4, bet Francijas atklātajā čempionātā arī ceturtdaļfinālā serbam bija vajadzīgas vairāk kā trīs stundas, lai salauztu Latvijas tenisista pretestību un uzvarētu ar 7-5, 7-6 (7:3), 7-5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!