Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vīriešu tenisa rangu tabulā pakāpies vēl par septiņām pozīcijām un atgriezies TOP 50, ieņemot 48.vietu, savukārt Anastasija Sevastova zaudējusi vēl vienu pozīciju un ir 67.vietā.

Pēc veiksmīgā snieguma Monreālas "Masters 1000" turnīrā Ernests Gulbis ir vēl vairāk uzlabojis savu situāciju ATP rangu tabulā, paceļoties uz 48. vietu. Atgādinām, ka maija sākumā Gulbis zaudēja vietu starp 50 labākajiem tenisistiem, vēl jūlija pēdējās nedēļas rangā Gulbis atradās tikai 88.vietā, bet uzvara Losandželosas turnīrā un veiksmīgā spēle Monreālā ļāva viņam krietni uzlabot savu situāciju.

No Latvijas tenisistiem tikai Artūram Kazijevam kāpums ATP rangā - viņš nedēļas laikā uzlabojis savu situāciju par 57 vietām un atrodas 1696.pozīcijā. Kārlis Lejnieks zaudējis vienu pozīciju (435.vieta), Andis Juška noslīdējis par 91 pozīciju uz 504.vietu, atdodot Lejniekam otra labākā Latvijas tenisista nosaukumu. Denisam Pavlovam kritums par 28.vietām (535.vieta), Adrianam Žgunam - par trim (755.vieta), bet Miķelim Lībietim - par 12.vietām (1457.vieta).

ATP ranga līdera godu joprojām saglabā Novāks Džokovičs, kurš to nostiprināja, svētdien uzvarot Monreālas "Masters 1000" turnīrā, par vienu pozīciju uz septīto vietu pakāpies amerikānis Mārdijs Fišs, kurš apsteidzis francūzi Gēlu Monfisu. Labāko desmitniekā iekļuvis Žo-Vilfrīds Conga, kurš pakāpies par sešām pozīcijām.

Sieviešu WTA rangā Anastasija Sevastova turpina zaudēt pozīcijas - jaunākajā sarakstā viņa noslīdējusi vēl par vienu pozīciju zemāk uz 67.vietu. Arī pārējām Latvija tenisistēm, izņemot Līni Lileikīti, kritums - Diānai Marcinkēvičai par 10 pozīcijām (414.vieta), Līgai Dekmeijerei - par septiņām (649.vieta). Lileikīte uzlabojusi savu situāciju WTA rangā vairāk kā par 100 pozīcijām, no 1096.vietas pakāpjoties uz 970.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!