Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā pakāpies trīs pozīcijas augstāk, kamēr Anastasija Sevastova WTA sieviešu tenisa rangā vairs nav starp labākajām 200 sportistēm.

Pēc iekļūšanas Delrejbīčas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis pakāpies uz 75.vietu. Vēl šajā rangā Andis Juška ieņem 520.vietu, Deniss Pavlovs – 689.vietu, Kārlis Lejnieks – 840.vietu, bet Mārtiņš Podžus un Artūrs Kazijevs – 1779.pozīciju.

ATP pasaules ranga augšdaļā notikušas divas izmaiņas – līderis ir Novāks Džokovičs, bet viņam seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Davids Ferrers, kurš apsteidza Žo Vilfrīdu Tsongu. Septītajā vietā ir Tomašs Berdihs, astotais Mārdijs Fišs, uz devīto pozīciju pakāpās Huans Martins del Potro, bet pozīciju zaudēja Janko Tipsarevičs.

WTA pasaules sieviešu tenisa rangā Sevastova ieņem jau tikai 226.vietu Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča ierindojas 350.vietā, Līga Dekmeijere – 779.pozīcijā, bet Lina Lileikite – 985.vietā.

WTA ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas – līdere ir Viktorija Azarenka, kurai seko Marija Šarapova, Petra Kvitova, Karolīne Vozņacki, Agņeška Radvanska un Samanta Stosura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!