Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc iekļūšanas Delrejbīčas ATP sērijas turnīra finālā atzina, ka viņš savā karjerā ieguvis pietiekamu lielu pieredzi, kas saspringtās spēlēs palīdz savaldīties.

Jau ziņots, ka Gulbis sestdien Delrejbīčas turnīra pusfinālā trīs setos saspringtā cīņā ar 6-3, 4-6, 7-6 (7:2) pārspēja turnīra otro raketi vācieti Tomiju Hāsu. Finālā latvietim būs jāspēkojas ar pārsteigumu sagādājušo francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, kurš no sacensībām izslēdza ar pirmo numuru izlikto mājinieku Džonu Isneru.

Latvijas tenisists šīs sacensības sāka no kvalifikācijas, un viņš uzskata, ka tā ir priekšrocība. "Tiem, kas spēlē kvalifikāciju ir maza priekšrocība - viņi aizvadījuši trīs spēles, kamēr pārējie vēl nav spēlējuši. Tāpēc šeit ir tik daudz pārsteigumu," skaidroja Gulbis.

Gulbis aizvadītajā mačā nodemonstrēja savaldīšanos kritiskā situācijā, kas iepriekš viņam radīja problēmas. Viņš norādīja, ka savu attieksmi mainījis, jo ieguvis pietiekami lielu pieredzi. "Pieredze. Tas ir tad, kad esi nodzīvojis ceturtdaļu gadsimta," smaidīdam sacīja latvietis.

Tikmēr Hāss atzina, ka viņam trešajā setā bija lieliska iespēja izcīnīt uzvaru, kad viņam bija trīs breika bumbas, tomēr to viņš nav pratis izmantot. "Es noteikti sevi nostādīju pozīcijā, lai uzvarētu, bet nespēju to izmantot. Ja es būtu izmantojis šo breika punktu, domāju, ka būtu uzvarējis," teica Hāss.

Gulbim, kurš ATP pasaules rangā ieņem 109.vietu, šis bija septītais panākums pēc kārtas, jo turnīru viņš uzsāka no kvalifikācijas. Savukārt viņa pretinieks finālā Rožē-Vaselāns rangā ir piecas pozīcijas augstāk.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu un iekļūšanu finālā Gulbis ir ieguvis 162 ranga punktus. Delrejbīčas turnīrs Gulbim ir viens no ērtākajiem līdzšinējā karjerā. 2010.gadā viņš šeit izcīnīja pirmo ATP turnīru titulu, bet pērn aizcīnījās arī līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!