Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien pārvarēja Delrejbīčas ATP turnīra otro kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas mačā Gulbis ar 6-7 (6:8), 6-1, 6-3 pārspēja beļģi Stīvu Dārsisu, kurš ATP rangā ieņem 68.vietu. Gulbis pasaules rangā atrodas desmit pozīcijas zemāk.

Gulbis pirmo reizi kopš pērnā gada augusta kādā turnīrā ticis tālāk par otro kārtu. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 45 ieskaites punktus pasaules rangā, bet viņa pretinieks tagad būs Alekss Bogomolovs juniors no Krievijas vai Marinko Matusevičs no Austrālijas.

Gulbis labi iesāka maču, ceturtajā geimā paņēma pretinieka servi, taču pēc stabila snieguma septītajā geimā zaudēja savu servi, ļaujot pretiniekam izlīdzināt cīņas gaitu. Desmitajā geimā Gulbis neizmantoja breikbumu, lai pabeigtu setu savā labā, bet tad to pašu atkārtoja 12.geimā. "Tie break" izspēlē Gulbis bija vadībā ar 5-3, bet zaudēja trīs spēles pēc kārtas. Gulbis "tie brak" izspēlē vēl panāca 6:6, taču divreiz kļūdījās un zaudēja pirmo setu.

Otrajā setā Gulbis atkārtoja otrdienas varoņdarbu – zaudēja pirmajā geimā, bet tad uzvarēja sešos geimos pēc kārtas un arī otrajā setā. Trešajā setā Gulbis piektajā geimā lauza pretinieka servi, kas bija izšķirošais brīdis gan trešajā setā, gan mačā. Nākamajās izspēlēs tenisisti paņēma savas serves, bet Gulbis punktu spēlei pielika ar divām spēcīgām servēm.

"Delfi Sports" piedāvāja lasītājiem šīs spēles teksta on-line translāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!