Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā ceturtdien ar rezultātu 6-4, 6-4 pārspēja ukraini Serhiju Stahovski.

Līdz ar to Gulbis iekļuva pusfinālā, kurā tiksies ar francūzi Žilu Simonsu.

Aizvadītajā mačā pirmajos četros geimos samērā pārliecinoši uzvarēja servētāji, tomēr pēc tam Gulbis divas reizes lauza pretinieka servi, panākot 5-2.

Turpinājumā sets izvērtās pavisam negaidītā gultnē. Astotajā geimā pretinieka servi lauza arī Stahovskis, bet devītajā Gulbis nespēja izmantot vēl vienu breikbumbu un rezultāta starpība tika samazināta līdz 4-5. Pēc tam Stahovskim bija vēl divas breikbumbas, tomēr latvietis noturējās un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Otrā seta pirmie divi geimi atkal bija ļoti līdzīgi, tomēr nedaudz sekmīgāks bija Gulbis, izvirzoties vadībā ar 2-0. Turpinājumā tenisisti pie savām servēm spēlēja nedaudz pārliecinošāk un ilgāku laiku nedeva pretiniekiem breika iespējas.

Gulbis spēli savā labā varēja noslēgt jau devītajā geimā, kad ieguva pirmo mačbumbu, tomēr neizmantoja to. Nākamajā geimā latvietis pieļāva divas dubultkļūdas, tomēr viņam izdevās to uzvarēt un nedaudz vairāk nekā pusotras stundas laikā pabeigt maču savā labā.

Kā ziņots, šobrīd ATP ranga 24.vietā esošais Gulbis turnīrā izlikts ar trešo numuru. Viņš ir rangā augstāk esošais tenisists, kas vēl turpina dalību sacensībās. Savukārt Stahovskis ATP rangā ieņem 50.pozīciju.

Iepriekš Gulbis ar Stahovski bija ticies vienu reizi, kad 2007.gada Francijas pilsētas Bezansonas "Challenger" sērijas turnīra otrās kārtas mačā latvietis uzvarēja ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2. Vēlāk Gulbis arī triumfēja šajā turnīrā.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ticis pie 90 vienspēļu ranga punktiem, un nākamajā nedēļā viņš varētu sasniegt jaunu karjeras rekordvietu.

Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar ATP ranga 41.vietā esošo Simonsu, kurš ceturdaļfinālā ar 6-4, 6-3 pieveica citu ukraini Oleksandru Dolgopolovu.

Kā ziņots, Gulbim turnīrā pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā Latvijas tenisists ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3 smagā cīņā pieveica krievu Igoru Andrejevu.

Šis ir pēdējais ATP kategorijas turnīrs pirms Austrālijas atklātā čempionāta, kas sāksies 17.janvārī.

Pagājušajā gadā Gulbis nedēļā pirms Austrālijas atklātā čempionāta bija nolēmis atpūsties un turnīros nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!