Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Tokijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-5 pieveica poli Lukašu Kubotu.

Pirmajā setā Gulbis izmantoja vienu no divām iespējām lauzt pretinieka servi, kas latvietim garantēja uzvaru setā ar 6-3. Otrajā setā jau Kubots vienreiz lauza pretinieka servi, kamēr Gulbis nespēja izmantot nevienu no trim breika iespējām.

Trešajā setā risinājās līdzīga cīņa, bet astotajā geimā Gulbim bija divas breikbumbas, taču Kubots tās spēja atspēlēt un panāca neizšķirtu 4-4. Nākamajos trijos geimos uzvarēja servētāji, bet 12.geimā latvietim izdevās lauzt pretinieka servi un ar pirmo mačbumbu noslēgt cīņu savā labā.

Cīņas, kas ilga divas ar pusi stundas, gaitā Gulbis izpildīja 16 netveramās serves, kamēr Kubots spēja atbildēt tikai ar diviem "eisiem".

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Gulbis ATP pasaules rangā šonedēļ ieņem 49.vietu, bet Kubots atrodas 56.pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā nebija spēlējuši.

Gulbis otrajā kārtā spēkosies ar amerikāni Mārdiju Fišu, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru. Fišs, kuru Gulbis šogad labi iepazinis, pirmajā kārtā smagā cīņā, kas ilga divas stundas un 44 minūtes, ar rezultātu 6-4, 3-6, 7-5 pārspēja savu tautieti Raienu Harisonu, kurš sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Pagājušā gada Tokijas "ATP World Tour 500" turnīrā Gulbis zaudēja jau pirmajā kārtā, netiekot pie ATP vienspēļu ranga punktiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Bangkokas "ATP World Tour 250" turnīrā, kur pirmajā kārtā diezgan negaidīti ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) zaudēja itālim Simonem Bolelli, kurš iepriekš veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!