Foto: AFP/Scanpix

Savu pirmo uzvaru individuālajos profesionālā tenisa turnīros šogad otrdien izcīnīja Ernests Gulbis, kas pārvarēja Delrejbīčas turnīra pirmo kārtu.

Pirmās kārtas mačā Gulbis 69 minūšu ilgā cīņā ar 6-4, 6-1 pieveica kolumbieti Alehandro Falju, kurš ATP pasaules rangā ieņem 67.vietu. Gulbis šajā rangā ir 78.vietā.

Gulbis ar uzvaru arī pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju profesionālajos turnīros. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 20 ieskaites punktus ATP rangā.

Pirmajā setā Gulbis jau ceturtajā geimā lauza pretinieka servi, pēc tam izvirzoties vadībā ar 4-1. Tad astotajā geimā Gulbim bija divkāršā setbumba, ko latvietis gan neizmantoja, bet tad nākamajā geimā zaudēja arī savu servi, ļaujot kolumbietim pietuvoties līdz 4-5. Tomēr nākamajā geimā Gulbis izmantoja vēl vienu dubulto breikbumbu un uzvarēja pirmo setu.

Otro setu Gulbis iesāka ļoti neveiksmīgi, bet, kā vēlāk izrādījās, tas nāca par labu. Zaudējis pirmo geimu servējot, Gulbis uzvarēja nākamajos sešos geimos un nodrošināja sev uzvaru mačā.

Gulbis šogad bija zaudējis trijās spēlēs profesionālajos turnīros, bet vienīgās uzvaras viņam bija tikai Latvijas izlases rindās Deivisa kausa cīņā pret Ēģipti.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis trešdien tiksies ar beļģi Stīvu Dārsisu, kurš pirmajā mačā negaidīti ar 6-4, 4-6, 6-4 pieveica turnīra trešo numuru Viktoru Troicki. Dārsiss pasaules rangā ieņem 68.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!