Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ATP pasaules rangā piedzīvojis vēl vienu kritumu un pirmdien, 28. oktobrī, publicētajā jaunākajā sarakstā izkritis no TOP 200.

Pirms nedēļas Gulbis rangā zaudēja 62 vietas, bet tagad nokritis vēl pa 32 pozīcijām un šobrīd ieņem vien 228. vietu. Šogad Gulbis divreiz rangā bija 74. vietā, tomēr sezonas otrajā daļā pēc Vimbldonas čempionāta sāka lejupslīdi un šobrīd atrodas jau trešajā simtā.

Vēl no Latvijas tenisistiem 427. vietu ieņem Mārtiņš Podžus, 1397. vietā ir Jānis Podžus, 1525. vietā – Artūrs Lazdiņš, bet 1548. vietā – Mārtiņš Rocēns.

ATP pasaules ranga augšdaļā labāko desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Daniils Medvedevs, Dominiks Tīms, Aleksandrs Zverevs un Stefans Cicips. Uz astoto vietu pakāpies Karens Hačanovs, labāko desmitniekā pirmo reizi karjerā iekļuvis Mateo Beretīni, bet labāko desmitnieku noslēdz Roverto Bautista Aguts. Ārpus labāko desmitnieka pirmo reizi kopš pērnā gada oktobra "izstumts" japānis Kei Nišikori, kuram šobrīd 11. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!