Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien ar uzvaru sāka 2011.gada sezonu, iekļūstot Dohas turnīra otrajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā Gulbis, liekot panervozēt līdzjutējiem otrā seta izskaņā, ar 6-3, 7-6 (8:6) pieveica rumāni Viktoru Hanesku.

Otrajā setā Gulbis bija vadībā ar 5-3, taču pārsvaru nenosargāja. Savukārt "tie break" izspēlē otrajā setā Gulbis zaudēja pirmajās piecās izspēlēs, bet beigās paglābās un uzvarēja "tie break" ar 8:6, uzvarot arī visā mačā.

1.sets

1.geims. 1-0. Gulbis droši iesāk, zaudēja vienā izspēlē un uzvarēja pārliecinoši geimu.
2.geims. 1-1. Arī Hanesku iesāk pārliecinoši, atstājot Gulbi "sausā".
3.geims.1-2. Diezgan nepārliecinoši trešo geimu aizvada Gulbis. Sākumā zaudēja, tad elementārā situācijā ietrieca bumbiņu tīklā. Pie 30-30 Gulbis kļūdās un dod iespēju Hanesku lauzt savu servi. Nākamajā izspēlē Gulbis no gala līnijas izsit autā un zaudē savu servi.
4.geims. 2-2. Gulbis diezgan droši darbojās uz gala līnijas, panāca 30-15, tad pēc Hanesku kļūdas ieguva arī "breikpunktu". Taču Gulbis netika galā ar rumāņa servi... Hanesku vēlreiz kļūdās, dodot Gulbim vēl vienu iespēju. Šoreiz latvietis iespēju izmanto, apspēlējot Hanesku, kurš bija iznācis pie tīkliņa.
5.geims. 3-2. Gulbis pirmo saīsināto sitienu pamēģināja – sanāca tīri labi un Hanesku netika līdz bumbiņai. Tad Gulbim arī pirmais eiss spēlē, spēcīga serve un vēl viens eiss – "sausa" uzvara geimā.
6.geims. 3-3. Hanesku ļoti pārliecinoši aizvada savu geimu. Ar eisiem un labām izspēlēm Hanesku praktiski nedod cerības Gulbim. Savukārt Gulbis ar labi saīsinātu sitienu gūst vienu punktu. Taču Hanesku uzreiz dod atbildes triecienu un ar labu izspēli pabeidz geimu savā labā.
7.geims. 4-3. Tiklīdz Gulbis spēlē stabili, tā Hanesku nav cerību. Laba serve, sekojoša laba izspēle un Gulbis gūst punktu pēc punkta. Pēdējā izspēlē Gulbis punktu gūst atkal ar saīsinātu sitienu – Hanesku gan aizsniedzas līdz bumbiņai, bet Gulbis atsit pāri tīkliņam tukšā kortā.
8.geims. 5-3. Gulbis uzvar pirmajās divās izspēlēs, bet tad kļūdās, neizmantojot lielisku iespēju dabūt trīskāršo "breikpunktu". Tad Hanesku arī izlīdzina rezultātu, bet Gulbis izcīna tomēr breikpunktu – un to arī izmanto! Hanesku izsit autā, dodot lielisku iespēju Gulbim uzvarēt setā!
9.geims. 6-3. Gulbis zaudējis koncentrāciju – diezgan nestabili nospēlē dažās epizodēs, ko izmanto Hanesku, panākot 15-30. Par laimi Gulbim, Hanesku kļūdās izgājienā pie tīkla: 30-30. Tad droši nospēlē divās izspēlēs un uzvar geimā, līdz ar to uzvarot arī setā.

2.sets

1.geims. 0-1. Abi tenisisti daudz kļūdās, bet nedaudz labāk savas serves izpildīja Hanesku, kurš arī uzvarēja pirmajā geimā.
2.geims. 1-1. Gulbis atkal nestabili aizvada dažas izspēles, ļaujot Hanesku panākt 15-30. Vienu punktu atspēlē, tad Gulbis saīsina sitienu, līdz kuram Hanesku tiek un pārceļ bumbiņu pāri Gulbim – par laimi latvietim, bumbiņa izlido autā. Tad Gulbim padodas spēcīga serve, un uzvarēts geims.
3.geims. 1-2. Gulbis nedaudz nomierinājies, ļāva Hanesku diezgan viegli uzvarēt geimu.
4.geims. 2-2. Gulbis labi atpūties, jo uz "nulles" atstāj Hanesku un izlīdzina rezultātu setā.
5.geims. 2-3. Pirmajā izspēlē Gulbis aizsniedzās līdz vairākām grūtām bumbiņām, taču Hanesku nospēlē pārliecinoši. Tad Gulbis divreiz panāk līdzīgi, pēc tam ar labi sitienu pa līniju arī 40-40. Tomēr līdz breikpunkta Gulbis netika, Hanesku uzvarēja divās izspēlēs un līdz ar to arī geimā.
6.geims. 3-3. Gulbis vēl vienā geimā atstāj Hanesku bez punktiem. Gulbis daudz labāk izskatās šobrīd...
7.geims. 4-3. Hanesku diezgan nedroši darbojas, Gulbis to izmanto un panāk 40-40. Tad latviešu tenisists izmanto Hanesku izgājienu pie tīkla un iegūst "breikpunktu". Hanesku tad iesit tiklā un Gulbis lauž pretinieka servi.
8.geims. 5-3. Gulbim atkal iznāk saīsinātie sitieni – precīzāk, Hanesku netiek galā pēc Gulbja saīsinātajiem. Tomēr pēc labām izspēlēm nāk kļūdas... Hanesku izlīdzina rezultātu geimā, taču Gulbim padodas spēcīga otrā serve, tad vēl viena laba serve – un Gulbis uzvar geimā, pietuvojoties panākumam visā mačā.
9.geims. 5-4. Tagad tenisisti sākuši "skraidīt" – dzenā viens otru pa stūriem, bet labāks pirmajā izspēlē bija Gulbis. Hanesku gan atbild ar savu sesto "eisu" spēlē, tad uzvar divās izspēlēs. Nākamo rumāņa servi Gulbis uztver kaut kā neveikli un zaudē šo geimu. Viens geims gan vēl ir rezervē, lai uzvarētu mačā.
10.geims. 5-5. Gulbis nedroši iesāk tik svarīgo geimu – zaudē pirmajās divās izspēlēs. Ar spēcīgu servi vienu punktu Gulbis atgūst, taču tad pieļauj dubultkļūdu – pirmo spēlē. Hanesku iegūst divas "breikbumbas" un rumānis pirmo no tām uzreiz izmanto. Līdzsvars setā 5-5..
11.geims. 5-6. Tagad jau Hanesku sāk spēlēt ar Gulbja ieročiem – viņam padodas labs saīsinātais sitiens. Gulbis pazaudējis savu spēles pavedienu, Hanesku uzvar geimā un pietuvojas uzvarai setā 6-5.
12.geims. 6-6. Vēl pirms brīža Gulbis servēja, lai uzvarētu mačā. Tagad jau servē, lai nezaudētu setā. Ļoti uzmanīgi abi tenisisti iesāk geimu, bet Hanesku padodas teicams sitiens pa līniju. Gulbis gan atgūstas, uzvar četrās izspēlēs un panāk 6-6. Sekos "tie break" izspēle.
13.geims. 7-6 (8:6)!!!Gulbis zaudē pirmo izspēli, tad zaudē divas savas serves... 0-3... Nav labi....Tad Hanesku uzvar arī savas serves un 0:5 jau. Gulbis atspēlē divus punktus, tad arī pirmo "mazo" breiku paņem. Tad vēl vienu un arī 5:5. Un vēl viens punkts – sešas izspēles uzvarētas pēc kārtas!!!! Un pirmā mačbumba! Ar pirmo neizdodas – Hanesku labi izdzenā Gulbi pa stūriem. Tad Gulbis paņem Hanesku servi un tomēr izrauj uzvaru!!!

Gulbis turnīrā ir izlikts ar piekto numuru, bet ATP pasaules rangā ieņem 24.vietu. Hanesku pasaules rangā atrodas 51.vietā.

Līdz šim augstākā līmeņa tenisa turnīros tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Otrajā kārtā tagad Gulbis tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo horvātu Antonio Veiču vai "wild card" saņēmušo Šerifu Sabrī no Ēģiptes. Savukārt ceturtdaļfinālā šajā zarā Gulbim pretiniekos var tikt ATP ranga līderis spānis Rafaels Nadals.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!