Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nākamajā nedēļā paredzētā Monreālas "Masters 1000" jeb "Rogers Cup" turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar pieredzējušo spāni Huanu Karlosu Ferrero, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Gulbis, kurš pamatturnīrā piedalīsies pateicoties organizatoru piešķirtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card", šobrīd ATP rangā atrodas 55.pozīcijā, bet Ferrero ieņem 104.pozīciju. Tomēr 2003.gadā spānis bija arī ranga pirmajā pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2007.gadā Valensijas turnīra pirmās kārtas mačā Ferrero bija pārliecinoši pārāks ar 6-3, 6-1.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs spēkosies ar krievu Mihailu Južniju, kurš izlikts ar 11.numuru, vai francūzi Mišelu Lodrā.

Pagājušajā gadā šajā nedēļā Kanādas "Master" turnīrs notika Toronto, kurā Gulbis aizkļuva līdz otrajai kārtai, tāpēc šoreiz viņam jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis triumfēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, iegūstot otro ATP vienspēļu titulu karjerā.

Tikmēr "Rogers Cup" sieviešu turnīru, kas risināsies Toronto, sestdien no kvalifikācijas uzsāks Anastasija Sevastova, pirmajā kārtā tiekoties ar Kazahstānas sportisti Gaļinu Voskobojevu. Šobrīd WTA rangā Sevastova atrodas 68.vietā, bet Voskobejeva ieņem 133.pozīciju.

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika.

Sevastova nav spējusi uzvarēt jau septiņos mačos pēc kārtas, bet spēlējusi viņa nav kopš jūnija beigās notikušā Vimbldonas turnīra.

Kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēkosies ar ukrainieti Katerinu Bondarenko, kura izlikta ar 13.numuru, vai Jaunzēlandes sportisti Marinu Erakoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!