Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas pārvarēšanas atzina, ka sacensību turpinājumā viņš rādīs labāku sniegumu.

Atgādinām, ka pirmdien "French Open" pirmās kārtas mačā Gulbis ar 6-1, 7-6 (7:4), 6-3 pieveica brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu.

"Tik labi kādā no "Grand Slam" turnīriem sen neesmu juties. Austrāliju šogad izlaidu un šis būtībā ir pirmais no lielajiem turnīriem pēc ilgāka laika, kurā spēlēju labu tenisu," portālā "sportacentrs.com" citēts Gulbja sacītais. "Mačā nervozēju, zināju, ka spēlēju labāku tenisu, bet šad tad zaudēju koncentrēšanos. Nākamajam mačam jābūt labākam, psiholoģiski jutīšos labāk."

"Satraukums piezagās pēc pirmā seta, kuru uzvarēju ļoti pārliecinoši. Gribējās ātrāk uzvarēt arī otro un trešo, ātrāk tikt pie breika, un, kad tas neiznāca, sākās stress. Kad otrā seta beigās beidzot lauzu viņa servi, pazaudēju koncentrēšanos, bet izdevās visu novest līdz uzvarai," turpināja latvietis.

Kā zināms, otrajā kārtā Gulbi gaida daudz nopietnāks pretinieks – turnīra mājinieks Gaels Monfiss. Francūzis pirmajā kārtā četru stundu ilgā cīņā piecos setos ar 7-6 (10:8), 6-4, 6-7 (3:7), 6-7 (4:7), 7-5 pieveica turnīra piekto numuru Tomašu Berdihu.

"Man vienkārši patīk spēlēt pret TOP spēlētājiem "Grand Slam" turnīros, pērn labi izdevās nospēlēt pret Berdihu Vimbldonā. Man patīk cīņas lielajos laukumos, kad es neesmu spēlētājs, kurš izjūt spiedienu. Šodien spiediens bija uz mani, bet es to izturēju un nospēlēju labi," skaidroja Gulbis.

"Monfiss ir zaudējis ranga vietas, ārstējis savainojumus un tagad lēnām rāpjas uz augšu. Man ļoti patīk tāda stila spēlētāji kā Gaels, gan viņa spēle, gan viņš kā persona – nedaudz traks un jautrs," teica Gulbis.

Savulaik pasaules labākā desmitnieka tenisists Monfiss savainojumu dēļ pasaules rangā bija izslīdējis no TOP 100 un tikai šonedēļ atgriezās labāko simtniekā. Viņš šobrīd pasaules rangā ieņem vien 81.vietu un dalībai "French Open" saņēma rīkotāju "wild card".

Preses konferencē žurnālisti turpinājuši Gulbim uzdot jautājumus par viņa kaitīgajiem ieradumiem, un latvietis pastāstīja, ka pēdējo reizi viņš alkoholu lietojis novembrī, kad dzēra šņabi ar pienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!