Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis nākamajā nedēļā uzsāks dalību Zviedrijas pilsētā Bostadē gaidāmajā "ATP World Tour 250" raudzes turnīrā.

Gulbim šis būs pirmais turnīrs pēc dalības Vimbldonas čempionātā, kurā viņš piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, bet vēl neilgu laiku pirms prestižā turnīra viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Šobrīd Gulbis ATP rangā ieņem 92. vietu, bet iepriekš Bostādes turnīrā viņš piedalījies trīs reizes, nevienā netiekot tālāk par otro kārtu.

Pēdējais turnīrs Zviedrijas mazpilsētā Gulbim bija 2017. gadā, kad viņš otrajā kārtā ar piekāpās Karenam Hačanovam no Krievijas, bet kopumā šajās sacensībā latvietis piecās spēlēs izcīnījis divas uzvaras. Par otrās kārtas sasniegšanu šajā turnīrā piešķir 20 ATP ranga punktus.

Visaugstāko vietu ATP rangā šajā turnīrā ieņems Mateo Beretīni no Itālijas, kurš atrodas 20. pozīcijā, bet pirms šī turnīra, viņš Vimbldonas astotdaļfinālā piekāpās Rodžeram Federeram.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists gan aizvada neveiksmīgi sezonu, jo viņš 26 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir sešu zaudējumu sērija. Karjeras laikā Gulbis izcīnījis sešus titulus, un viņš ir mazāk nekā 30 spēļu attālumā no sava 500.mača tenisa kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!