Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien otro gadu pēc kārtas jau pirmajā kārtā izstājās no sezonas otrā "Grand Slam" turnīra – Francijas atklātā čempionāta.

"French Open" pirmajā kārtā svētdien Gulbis nepilnu divu stundu laikā ar 1-6, 4-6, 2-6 zaudēja slovēņu šobrīd labākajam tenisistam Blazam Kavčičam.

Tā ir sestā reize pēc kārtas, kad Gulbis nepārvar kāda "Grand Slam" turnīra pirmo kārtu.

Slovēņu tenisists šobrīd ATP pasaules rangā ieņem 79.vietu, bet Gulbis atrodas 85.vietā. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Pagājušajā gadā "French Open" Gulbis nepārvarēja pirmo kārtu, nepabeidzot maču pret francūzi Žiljēnu Beneto. Gulbis no mača izstājās trešajā setā, kad francūzis bija vadībā ar 6-4, 6-2, 1-0.

Mača pirmajā geimā pie Kavčiča serves Gulbis spēja iegūt vienu breikbumbu, tomēr to neizmantoja. Savukārt nākamajā geimā jau Kavčičs pats ieguva divas breikbumbas, otro no tām arī izmantojot, bet vēl pēc brīža viņš panāca jau 3-0.

Ceturtajā geimā Gulbis bija ļoti tuvu pirmā punkta iegūšanai, tomēr geima otro pusi daudz sekmīgāk nospēlēja slovēnis un rezultāts kļuva 0-4. Turpinājumā Gulbis ieguva divas breikbumbas, izmantojot jau pirmo no tām un pietuvojās pretiniekam vismaz līdz 1-4. Tomēr šis pavērsiens nepalīdzēja Gulbim lauzt seta gaitu savā labā, jo viņš vēlreiz zaudēja savas serves geimu un pēc brīža sets noslēdzās ar latvietim nelabvēlīgu rezultātu 1-6.

Otrais sets Gulbim sākās tikpat neveiksmīgi un pirmajā geimā viņš pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Pēc notikušā latvietis salauza savu raketi, kas palīdzēja nākamajā geimā iegūt divas breikbumbas, tomēr neviena no tām netika izmantota. Ceturtajā geimā Gulbis beidzot lauza pretinieka servi, brīdi vēlāk jau izvirzoties vadībā ar 3-2.

Septītajā geimā Kavčičs tika pie vienas breikbumbas, tomēr Gulbis to noturēja un saglabāja vadību mačā. Tomēr devītajā geimā Gulbim atkal bija problēmas savas serves noturēšanā un viņam tas neizdevās. Kavčičs izvirzījās vadībā ar 5-4, pēc brīža noslēdzot otro setu savā labā ar 6-4.

Trešajā setā Kavčičs pirmoreiz Gulbja servi lauza trešajā geimā. Turpinājumā Gulbis vairs iniciatīvu nespēja atgūt, piedzīvojot zaudējumu gan setā, gan arī visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!