Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Jeļena Ostapenko uzzinājuši savus pirmos pretiniekus sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionata – pamatsacensībās.

Pēc "Australian Open" kvalifikācijas noslēguma noskaidroti visi pamatsacensību dalībnieki un sacensību "zarā" aizpildīti visi lauciņi. Sieviešu vienspēlēs izlozē Ostapenko ieguva kādu no atlases uzvarētājām, bet tagad papildizlozē noskaidrojās, ka pirmajā mačā viņai jāspēlē pret Krievijas tenisisti Ludmilu Samsonovu. 21 gadu vecā Krievijas tenisiste pasaules rangā ieņem 118. vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Ostapenko šobrīd ieņem 45. vietu.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar "Australian Open" sesto numuru Belindu Benčiču no Šveices (WTA ranga septītais numurs) vai Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas (WTA ranga 202. vieta).

Savukārt kvalifikācijas uzvarētājs Gulbis savu desmito "Australian open" pamatturnīru sāks ar maču pret 19 gadus veco Kanādas tenisistu Fēliksu Ožjē Aljasīmu, kurš izlikts ar 20. numuru un ATP pasaules rangā ieņem 22. vietu. Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 254. vietu.

Abi tenisisti savā starpā tikušies vienu reizi. Pagājušā gada Štutgartes turnīrā uz zāliena ar 7-5, 6-3 uzvarēja kanādietis.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar mājinieku Džeimsu Dakvortu (ATP ranga 96. vieta) vai slovēni Aljažu Bedeni (ATP ranga 54. vieta). Savukārt trešajā kārtā šajā zarā pretiniekos var nākt vēl viens izsētais – francūzis Gēls Monfiss, kurš izlikts ar desmito numuru.

Ziņots, ka Latvijas šī brīža labākā tenisiste Anastasija Sevastova "Australian Open" izlikta ar 31. numuru un pirmajā kārtā tiksies ar mājinieci Alju Tomļanoviču (WTA ranga 52. vieta). Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar spānieti Harvini Mugurusu vai kvalifikāciju pārvarējušo Šelbiju Rodžersu no ASV.

"Australian Open" pamatsacensības sāksies pirmdien, 20. janvārī. Rīkotāju izplatītais pagaidu spēļu kalendārs liecina, ka visi trīs Latvijas tenisisti savas spēles aizvadīs otrdien, 21. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!