Foto: AFP/Scanpix
Abi vadošie Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova - zaudējuši pozīcijas jaunākajos tenisa rangos - Gulbis noslīdējis divas vietas zemāk, bet Sevastova zaudējusi vietu labāko simtniekā.

Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangu tabulā ir pametis TOP50 un atrodas 51.vietā; vēl diviem Latvijas tenisistiem sliktāka pozīcija nekā pirms nedēļas: Kārlis Lejnieks zaudējis 34 vietas un noslīdējis uz 531.vietu, bet Adrians Žguns jaunākajā sarakstā atrodas vienu pozīciju zemāk nekā pagājušonedēļ, 805.vietā.

Pārējiem Latvijas tenisistiem kāpums - Andis Juška pacēlies par trim pozīcijām uz 525.vietu, tāpat Miķelis Lībietis (1485.vieta), bet Arturam Kazijevam kāpums par četrām pozīcijām (1801.vieta). Deniss Pavlovs savu vietu saglabājis nemainīgu - 544.vieta.

ATP ranga galvgalī vadošajā sešiniekā bez izmaiņām - pirmais Novāks Džokovičs, viņam seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Dāvids Ferrers un Robins Sēderlings. Par trim vietām uz septīto pozīciju pacēlies čehs Tomašs Berdihs, vienu pozīciju zaudējuši Žo-Vilfrīds Conga, Mārdijs Fišs un Gels Monfiss.

Jaunākajā WTA rangā, kā tas tika paredzēts, Anastasija Sevastova ir zaudējusi vietu labāko simtniekā un atrodas 108.vietā. Pārējām rangā iekļuvušajām Latvijas tenisistēm kāpumi - Diāna Marcinkēviča no 357.vietas pacēlusies uz 353.vietu, Līgai Dekmeijerei kāpums par 13.vietām (628.vieta), bet Līna Lileikite pacēlusies par sešām pozīcijām uz 973.vietu.

Ranga līdere joprojām ir Karolīna Vozņacki, otrā ir krieviete Marija Šarapova, uz trešo vietu pacēlusies baltkrieviete Viktorija Azarenko, uz ceturto - čehiete Petra Kvitova, bet no trešās uz piekto noslīdējusi Vera Zvonarjova. Samanta Stosūra samainījusies vietām ar ķīnieti Na Li un ir sestā. TOP 10 iekļuvušas poliete Agneška Radvanska un vāciete Andrea Petkoviča, bet no astotās uz 10.vietu noslīdējusi beļģiete Kima Klijstersa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!