Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas tenisa izlase spēli Deivisa kausa izcīņā pret Ungāriju piektdien uzsāks Ernests Gulbis, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Eiropas-Āfrikas zonas II grupas otrās kārtas Latvijas – Ungārijas pirmajā spēlē Gulbis tiksies ar Martonu Fučoviču, bet dienas otrajā vienspēlē Andis Juška tiksies ar Ādamu Kelneru.

Sestdien ieplānotajā dubultspēlē šobrīd paredzēts, ka Gulbis/Juška tiksies ar Atilu Balažu/Kornēlu Bardočku, bet svētdien otrajās vienspēlēs Gulbis tiksies ar Kelneru un Juška ar Fučoviču. Sestdien un svētdien paredzētajās spēlēs iespējamas vēl izmaiņas.

ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis ieņem 80.vietu, bet Juška - 408. Vēl Latvijas izlasē spēlē pret Ungāriju ir iekļauti Deniss Pavlovs (620.vieta) un Mārtiņš Podžus (1794.vieta). Ungāru komandas labākais tenisists ir Kelners (346.vieta), Balažs ieņem 450., Fučovičs – 544., bet Bardočkis – 1374.pozīciju.

Latvijas – Ungārijas spēles uzvarētājs iekļūs nākamajā kārtā, kurā turpinās cīņu par iekļūšanu Eiropas-Āfrikas zonas I grupā pret Kipras un Ukrainas dueļa uzvarētājiem, bet spēles zaudētājs saglabās vietu II grupā.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā februārī Latvija ar 3-2 pārspēja Ēģiptes tenisistus, bet ungāri ar 3-2 bija pārāki par Īriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!