Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien Tokijas "ATP World Tour" sērijas turnīra otrajā kārtā piekāpās pasaules ranga astotajam numuram amerikānim Mārdijam Fišam un izstājās no sacensībām.

Vienu stundu un 16 minūšu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 2-6, 4-6.

Gulbim mača pirmajos geimos trīs reizes bija iespēja lauzt Fiša servi, taču izdevības neizmantoja. Ko nepaveica latvietis, to izdarīja ASV tenisists – sestajā geimā Fišs izmantoja pirmo no divām breikbumbām, un vēlāk panāca 5:2 savā labā. Servējot astotajā geimā, Gulbis bija vadībā ar 40-15, taču pārsvaru nenosargāja un zaudēja savu servi, piekāpjoties arī visā setā ar 2-6.

Otrajā setā ilgi nevienam tenisistam nebija iespējas paņemt pretinieka servi. Sestajā geimā Gulbis atspēlēja vienu breikbumbu, taču pats breikbumbas neieguva. Mača liktenis izšķīrās desmitajā geimā, kad Fišs ieguva divas mačbumbas. Amerikāņu tenisists izmantoja jau pirmo no tām un iekļuva nākamajā kārtā.

Gulbis ATP pasaules rangā šonedēļ ieņem 49.vietu. Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 6-3, 3-6, 7-5 pieveica poli Lukašu Kubotu, bet Fišs pirmajā cīņā ar 6-4, 3-6, 7-5 pārspēja savu tautieti Raienu Harisonu. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!