Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko pirmdien, 27. martā, piedzīvoja zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā.

Pasaules 22. rakete Ostapenko, kur turnīrā bija izlikta ar 25. numuru, ar 3-6, 3-6 zaudēja itālietei Martinai Trevizanai (WTA 25.), kura gan vairāk pazīstama kā māla seguma speciāliste un pasaules elitē ielauzusies vien pēdējo pāris sezonu laikā.

Trevizana Maiami sacensību pamatturnīrā spēlēja pirmo reizi karjerā. Tikmēr Ostapenko turnīru noslēgusi ar 120 WTA ranga punktiem un nepilnu 100 000 ASV dolāru prēmiju.

Ostapenko pirms šīs spēles tik uzskatīta par pārliecinošu favorīti, jo itāliete labāk spēlē uz māla, ne cietā seguma. Tāpat viņa pasaules eliti sasniegusi vien pēdējo pāris gadu laikā, jo vēl pērn janvārī 29 gadus vecā itāliete bija ārpus labāko simtnieka.

Latvijas tenisistes sniegums jau no sākta gala bija nepārliecinošs, viņa pieļāva ievērojami vairāk nepiespiesto kļūdu un jau pēc pieciem geimiem atradās iedzinējos ar 1-4. Ostapenko sniegums nebija tika agresīvs un dinamisks kā ierasts. Pirmo setu viņa zaudēja ar 3-6.

Tāds pats rezultāts bija arī otrajā setā. Latviete gan to sāka ar breiku un 2-0 vadību, bet pēc tam Trevizana atkal pārņēma iniciatīvu un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Ostapenko no bedres tā arī neizrāpās.

Ostapenko ar Trevizanu profesionālajā tenisā līdz šim nebija tikušās.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!