Foto: EPA/Scanpix/LETA

Igaunijas tenisa veterāne Kaia Kanepi pieteikusies dalībai jūlija beigās Jūrmalā paredzētajam WTA turnīram "Baltic Open", tomēr pagaidām 100% nevar solīt, ka viņu redzēsim kūrortpilsētā.

Kanepi otrdien pārvarēja Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu, gandrīz divarpusi stundu ilgā cīņā ar 5-7, 7-5, 6-4 pārspējot Stefāniju Fēgeli no Šveices. Tagad nākamajā kārtā igauniete, kura pasaules rangā ieņem 76. vietu, tiksies ar ar citu šveicieti – turnīra 13. numuru Belindu Benčiču.

"Grūti spēlēt uz zālāja, ja pirms tam ilgi spēlē uz māla seguma. Te ir savādāka zāle, līdz ar to savādāka spēle, savādāka spēles tehnika. Nav viegli," portālam "Delfi" sacīja Kanepi, kurai pirms nepilna mēneša apritēja 34 gadi. "Tagad būs vieglāk, jo uzvarēta pirmā spēle. Man jau visu laiku ir tā, ka skatos spēli pēc spēles, kā iet. Bet te pirmā spēle visiem spēlētājiem ir ļoti svarīga."

Kanepi šogad piedalījusies tikai 12 turnīros, kas starp pirmā simtnieka tenisistēm ir viens no zemākajiem rādītājiem. Kanepe tik bieži turnīros nepiedalās veselības problēmu dēļ un cenšoties izvairīties no nopietnākām traumām. Arī Vimbldonā pirmajā kārtā Kanepi kortā devās ar pamatīgi nosaitēto kreiso augšstilbu un noteipotu kreiso plecu.

Tenisiste neslēpj, ka veselības stāvoklis ir noteicošais, lai izlemtu, kur viņa startēs. Šobrīd viņai ir nelielas problēmas ar augšstilbu, tāpēc drošības dēļ tas ir nosaitēts. Tomēr kopumā sportiste jūtoties labi.

Kanepi ir pieteikusies dalībai "Baltic Open", kas būs pirmais WTA tūres turnīrs Baltijā un jūlija otrajā pusē notiks Jūrmalā. Tomēr pagaidām pieredzējusī igauniete nevar solīt, ka atbrauks uz Jūrmalu.

"Viss atkarīgs no tā, kā jutīsies ķermenis. Pieteicos laicīgi, lai spēlētu, ja varēšu. Mans turnīru kalendārs ir atkarīgs no ķermeņa sajūtām, tāpēc nevaru solīt," bilst Kanepi.

Igauniete savulaik bija Baltijas labākā tenisiste un pasaules rangā ieņēma pat 15. vietu. Pērn Īstbornā viņa divos setos zaudēja Jeļenai Ostapenko, bet pirms vairākiem gadiem divreiz uzvarēja Anastasiju Sevastovu. Tomēr spēkošanās ar Baltijas tenisistēm Kanepi nav noteicošais, un viņa nešķiro pretiniekus.

"Man vienalga, kas ir pretiniece. Cenšos fokusēties uz savu spēli un cenšos rādīt to labāko spēli. Man nepatīk salīdzināt pretiniekus pēc tautības vai nācijas," piebilst Kanepi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!