Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 63.) piektdien pārliecinoši iekļuva Luksemburgas WTA "International" turnīra pusfināla kārtā, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 6-1, 6-1 sagraujot Antoniju Lotneri (WTA 210.) no Vācijas.

Latvijas tenisiste spēles ievadā, pretiniecei servējot, divreiz panāca rezultātu 40:40, kā arī abas reizes lauza Lotneres servi un izvirzījās vadībā ar 3-0.

Turpmākajā spēles gaitā tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, bet tad 210. pozīcijā rangā esošā vāciete muguras savainojuma dēļ lūdza medicīnisku pārtraukumu. Ostapenko sagaidīja Lotneri pēc pārtraukuma, pārliecinoši uzvarot abos geimos un pirmo setu noslēdzot ar uzvaru 6-1.

Ostapenko pārsvars otrajā setā brīžiem šķita vēl nomācošāks, tenisistei tajā no spēles sekmīgi izpildot 14 netveramus sitienus, salīdzinot ar pirmajā setā iespētajiem deviņiem netveramiem sitieniem.

Lotnere, rezultātam esot 4-0 Ostapenko labā, otro reizi lauza Latvijas tenisistes servi. Tomēr Vācijas pārstāve spēles gaitā tā arī neuzvarēja nevienu savu serves geimu.

Ostapenko vēl vienu reizi lauza pretinieces servi, bet tad pēc vienas stundas un trim minūtēm sagrāva Lotneri ar 6-1, 6-1.

Latvijas tenisistei pusfinālā pretī stāsies Krievijas pārstāve Anna Bļinkova (WTA 66.), ar kuru Ostapenko karjeras laikā vēl nav spēlējusi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!