Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas jaunā tenisiste Kamilla Bartone otrdien, 4. jūnijā, sasniedza Francijas atklātā čempionāta junioru sacensību astotdaļfinālu.

Bartone, kurai piektdien apritēs 17 gadi, "French Open" otrās kārtas mačā 66 minūšu laikā ar 6-4, 6-3 pieveica savu pāriniecei dubultspēļu sacensībās Oksanu Seļehmetovu. Bartone turnīrā izlikta ar devīto numuru, un tagad nākamajā spēlē tiksies ar 18 gadus veco ASV tenisisti Emmu Navarro (astotais numurs).

Bartone piektajā geimā lauza pretinieces serves geimu, bet uzreiz zaudēja savu servi. Septītajā geimā Bartone vēlreiz lauza pretinieces servi, un šoreiz pārsvaru nosargāja. Otrajā setā Bartone piektajā geimā izmantoja pirmo no divām breikbumbām, bet tad devītajā geimā, servējot pretiniecei, uzvarēja ar otro mačbumbu.

Vēlāk vakarā Bartone kopā ar Oksanu Seļehmetevu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 pārspēja francūzietes Obāno Droguē un Selēnu Janičijeviču. Bartone un Seļehmetova dubultspēlēs izliktas ar sesto numuru.

Bartonei šis ir trešais 'Grand Slam" junioru turnīrs karjerā. Pērn ASV atklātajā čempionātā viņa izstājās otrajā kārtā, bet "Australian Open" aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Atgādinām, ka pieaugušo konkurencē vienspēlēs no "French Open" ir izstājušies visi trīs Latvijas pārstāvji - Ernests Gulbis, Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova. "French Open" sieviešu dubultspēlēs cīņas vēl turpina Ostapenko, kura kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!