Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kanādas tenisa izlase ceturtdien kļuva par pirmo valstsvienību, kas iekļuvusi Deivisa kausa pusfinālā, ceturtdaļfinālā pārspējot Austrāliju.

Kanādieši trijās spēlēs izcīnīja divus panākumus un nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Pirmajā vienspēļu duelī laukumā nedevās skandalozais Niks Kirioss, kura vietā spēlēja Džons Milmans. Vaseks Pospisils pirmajā mačā ar rezultātu 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja Milmanu, bet sērijā 1-1 panāca Alekss de Minaurs, kurš ar 3-6, 6-3, 7-5 pārsteidza Denisu Šapovalovu.

Kanādas izlasei tas bija pirmais zaudējums vienspēlēs šī gada turnīrā, bet neizšķirta dēļ abas izlases aizvadīja arī dubultspēļu maču, kurā Pospisils un Šapovalovs ar 6-4, 6-4 uzvarēja Džonu Pīrsu un Džordanu Tompsonu.

Pusfinālā Kanādas izlasei būs jātiekas ar Serbijas un Krievijas dueļa uzvarētāju.

Jau ziņots, ka Pērnā gada Deivisa kausa tenisā finālistes Horvātija un Francija ceturtdien nesasniedza šī gada finālturnīra ceturtdaļfinālu. Francija otrdien turnīra ievadā A apakšgrupas mačā ar 2-1 pārspēja Japānu, bet ceturtdien ar 1-2 piekāpās Serbijai.

Tikmēr Horvātija abās apakšgrupas spēlēs ar 0-3 piekāpās Krievijai un Spānijai, tiesa, horvātiem no trim pirmā simtnieka tenisistiem talkā devies tikai Borna Čoričs.

Ceturtdaļfinālā vēl paredzēti Serbijas-Krievijas, Lielbritānijas-Vācijas un Argentīnas-Spānijas dueļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!