Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Igaunijas tenisistei Kaiai Kanepi trešdien, 26. janvārī, neizdevās pārvarēt Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu un pirmo reizi karjerā sasniegt kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

Kanepi šonedēļ pirmo reizi karjerā sasniedza "Australian Open" ceturtdaļfinālu, tādējādi visos "Grand Slam" turnīros iekļūstot labāko astotniekā. Tomēr arī Melburnā Kanepi nācās apstāties ceturtdaļfinālā, trīs stundu un vienas minūtes ilgā cīņā ar 6-4, 6-7 (2:7), 6-3 piekāpjoties tikai 20 gadus vecajai polietei Igai Švjontekai.

2020. gada "French Open" čempionei tas ir otrs labākais sasniegums karjerā un labākais Melburnā.
Pēc uzvarēta pirmā seta Kanepi otrajā nonāca zaudētājos ar 1-4, bet atspēlējās un spēja panākt "tie break" izspēli. 14. geima sākumā Kanepi zaudēja savu servi, turpinājumā nespēja atspēlēties, un tenisistēm bija jāaizvada izšķirošais sets.

Izšķirošajā setā Švjonteka jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi, bet Kanepi atspēlējās un panāca 2-2. Tomēr nākamajos trīs geimos atkal pārāka bija poliete. Kanepi spēja vienu breiku atspēlēt, bet nākamajā geimā atkal zaudēja savu servi un piedzīvoja zaudējumu visā mačā.

Pusfinālā Švjonteka, kura izlikta ar septīto numuru, tiksies ar amerikānieti Danielu Kolinsu (27. numurs). 28 gadus vecā amerikāniete ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-1 pieveica francūzieti Alizē Kornē.

ASV tenisiste pirms trīs gadiem Melburnā arī spēlēja pusfinālā, kas ir viņas karjeras labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros, tādējādi "Australian Open" ir viņas veiksmīgākais turnīrs. Reizi viņa spēlējusi "Franch Open" ceturtdaļfinālā, bet pārējās reizes "Grand Slam" turnīros nav spējusi tikusi tālāk par trešo kārtu.

Otrdien sieviešu vienspēlēs sev vietu "Australian Open" pusfinālā jau nodrošināja pasaules ranga līdere, mājiniece Ešlija Bārtija un vēl viena amerikāniete Medisona Kīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!