Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieredzējusī Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa pirmdien savā pirmajā spēlē pēc septiņu gadu pārtraukuma Apvienoto Arābu Emirātu pilsētas Dubaijas "Premier" sērijas turnīrā zaudēja spānietei Garvinjei Mugurusai.

Klijstersa, kura neatrodas pasaules rangā, ar 2-6, 6-7 (6:8) piekāpās šā gada Austrālijas atklātā čempionāta finālistei Garvinjei Mugurusai, kura pasaules rangā ieņem 16.vietu.

Otrajā setā Klijstersa atspēlēja breika deficītu un izvirzījās vadībā ar 5-4 un 6-5, taibreikā bija vadībā ar 2-0, taču ar teicamu servi maču savā labā ar otro mačbumbu pabeidza Spānijas tenisiste.

Spāniete gan labāk servēja, sakrājot astoņas netveramas serves pret Klijstersas trijām, gan mazāk kļūdījās, pieļaujot trīs dubultkļūdas pret beļģietes desmit.

Klijstersa punktā pārvērtā divas no piecām breikbumbām, kamēr pretiniece realizēja četras no 15 šādām iespējām.

Jau ziņots, ka 36 gadus vecā Klijstersa par karjeras beigām paziņoja pēc 2012.gada "US Open" turnīra.

Klijstersa savu atgriešanos bija plānojusi Austrālijas atklātajā čempionātā, bet iedzīvojās ceļgala savainojumā, kā dēļ sezonu plānoja sākt martā Meksikā. Vēlāk sportiste tomēr pieņēma Dubaijas turnīra organizatoru uzaicinājumu.

Beļģiete par pasaules vadošo raketi pirmo reizi karjerā kļuva 2003., bet pēdējo - 2011.gadā. Četrus gadus pēc debijas pirmās raketes godā viņa paziņoja par pārtraukumu savā karjerā, jo vēlāk pasaulē nāca viņas pirmais bērns. 2009.gada augustā Klijstersa atgriezās kortā.

Klijstersa karjeras laikā izcīnījusi 41 titutlu, no kuriem četri ir augstākās raudzes jeb "Grand Slam" turnīros. Trīs reizes viņa uzvarēja "US Open", bet 2011.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Kopumā savas karjeras laikā viņa naudas balvās nopelnījusi 24,5 miljonus ASV dolāru (22,38 miljonus eiro).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!