Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 31. augustā, izstajās no ASV atklātā čempionāta, trešās kārtas mačā ar 3-6, 5-7 piekāpjoties mājiniecei Kristijai Ānai.

Lai gan Ostapenko piedzīvoja zaudējumu trešajā kārtā, tas daudz neietekmēs viņas vietu WTA pasaules rangā. Pērn Ostapenko zaudēja "US Open" pirmajā kārtā, bet tagad iekļūšana trešajā kārtā ļaus pat nedaudz pakāpties rangā.

Ostapenko pirms "US Open" pasaules rangā ieņēma 77. vietu. Āna, kura turnīrā spēlē ar "wild card" ielūgumu, pasaules rangā ir 141. vietā. Abas tenisistes līdz šim bija aizvadījušas vienu savstarpējo spēli - šogad Bogotas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko neizmantoja divas mačbumbas un zaudēja ar 6-2, 6-7 (5:7), 5-7.

Ostapenko pirmajos geimos neizmantoja četras breikbumbas, pēc kā zaudēja serves geimu, bet uzreiz lauza pretinieces serves geimu. Ostapenko astotajā geimā zaudēja serves geimu, pēc kā saņēma arī aizrādījumu par rupjību. Viena no līnijtiesnesēm uzskatīja, ka Ostapenko ir pateikusi rupju vārdu krieviski, un par to ziņoja galvenajai tiesnesei. Galvenā tiesnese pēc līnijtiesneses uzklausīšanas paziņoja, ka Ostapenko saņem pirmo brīdinājumu.

Tas izsauca neapmierinātību no Ostapenko puses. Latvijas tenisiste sākotnēji taisnojās, ka pie sevis izrunājusies, bet vēlāk sāka teikt, ka runājusi latviešu valodā, ko līnijtiesnese nesaprot. Tiesa, līnijtiesneses teiktais liecināja, ka Ostapenko teiktais vārds bija krievu lamuvārds.

Pēc incidenta Ostapenko zaudēja setu un ieguva līdzjutēju neviltotas antipātijas, kas izpaudās spēles turpinājumā. Ostapenko otrā seta sākumā zaudēja serves geimu, taču atspēlējās no 0-2. Ostapenko 11. geimā vēlreiz zaudēja serves geimu setā, ko šoreiz neizdevās atspēlēt - Āna ar uzvaru serves geimā uzvarēja arī visu maču.

Ostapenko mačā pieļāva 45 kļūdas, no kurām 12 bija dubultkļūdas. Pretiniecei attiecīgi 23 kļūdas un tikai trīs dubultkļūdas. Lai gan Ostapenko - kā ierasts - bija krietni pārāka tīri uzvarētajos punktus (28 pret 11), tas viņu neglāba no zaudējuma cīņā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!