Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francijas tenisiste Alizē Kornē pirmdien pēc uzvaras pār Simonu Halepu "Australian Open" ceturtajā kārtā pirmo reizi sasniedza "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālu.

Turnīra ceturtajā kārtā WTA ranga 61. vietā esošā Kornē ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-4 pārspēja Simonu Halepu, kura turnīrā izlikta ar 14. numuru, bet WTA rangā atrodas 15. pozīcijā.

32 gadus vecā Kornē "Grand Slam" pamatturnīros bija spēlējusi 63 reizes, un viņa pirmo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā. "Australian Open" ceturto kārtu viņa nebija sasniegusi kopš 2009. gada.

Halepa 2018. gadā iekļuva "Australian Open" turnīrā finālā, divus gadus vēlāk spēlēja pusfinālā, bet pērn apstājās ceturtdaļfinālā.

Citā ceturtās kārtas mačā amerikāniete Daniela Kolinsa (27.) ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-4 pārspēja beļģieti Elisu Mertensu (19.). Kolinsa un Kornē savā starpā spēkosies turnīra nākamajā kārtā.

28 gadus vecajai Kolinsa lūkos atkārtot savas karjeras labāko sasniegumu "Australian Open" turnīrā, sasniedzot pusfinālu, ko viņai izdevās paveikt 2019. gadā

Vēl pirmdien par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies poliete Iga Švjonteka (7.) un Sorana Kirsteja, kā arī Kaija Kanepi no Igaunijas un baltkrieviete Arina Sabaļenka (2.)

Ceturtdaļfinālu jau sasniegušas Ešlija Bārtija (1.) un Džesika Pegula, kā arī Barbora Krejčīkova (4.) un Medisona Kīsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!