Ceturtdien nacionālajā tenisa centrā "Lielupe", Jūrmalā norisinājās oficiālā Deivisa kausa Pasaules II grupas "play-off" spēļu izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja Latvijas un Ēgiptes vīriešu izlases, bet Latvijas valstsvienība atklāja, ka to vienspēlēs pārstāvēs Ernests Gulbis un talantīgais Kārlis Ozoliņš, ziņo Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Piektdien un sestdien nacionālajā tenisa centrā "Lielupe" norisināsies Deivisa kausa Pasaules II grupas "play-off" spēles. Ceturtdien norisinājās oficiālā izlozes ceremonija, kurā izlases prezentēja tos spēlētājus, kuri pārstāvēs izlases.

Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs apstiprināja, ka Latvijas izlases pirmais numurs šajās cīņās būs Ernests Gulbis, bet otrais numurs būs Kārlis Ozoliņš. Savukārt Ēģiptes izlases kapteinis Mostafa Naim Dalam paziņoja, ka vienspēles aizvadīs Mohameds Safvats un Karims-Mohameds Mamouns.

Pēc izlozes tika noskaidrots, ka Deivisa kausa "play-off" izcīņu piektdien atklās Kārlis Ozoliņš, kurš spēkosies ar ēgiptieti Mohamedu Safvatu. Dienas turpinājumā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis aizvadīs spēli pret Karimu-Mohamedu Mamounu.

Deivisa kausa otro dienu atklās dubultspēle, kurā Latvijas duets Ernests Gulbis un Mārtiņš Podžus spēlēs pret Mohamedu Safvatu un Karimu-Mohamedu Mamounu. Pēc dubultspēles Ernests Gulbis spēlēs pret Mohamedu Safvatu, bet Kārlis Ozoliņš spēkosies ar Karimu-Mohamedu Mamounu. Deivisa kausa "play-off" kārtā uzvarēs tā komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras.

Kā ziņots iepriekš, pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriežas Latvijas skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017. gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums.

Šis gads būs īpašs ar to, ka Latvijas izlases rindās būs valsts pirmā rakete Ernests Gulbis, pieredzes bagātākie izlases spēlētāji Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš, Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs, kā arī šī gada Austrālijas atklātā junioru čempionāta pusfinālists Kārlis Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!