Foto: DELFI
Latvijas tenisistes svarīgo Federācijas kausa maču pret Vāciju spēs aizvadīt "Arēnā Rīga", kas līdz šim šķita diezgen nereāls variants, informē Latvijas Tenisa savienība.

Latvijas tenisistes februārī izcīnīja vēsturisku panākumu, Federāciju kausa pasaules otrās grupas spēlē pieveicot Slovākiju un tiekot uz pārspēlēm par iekļūšanu pirmajā jeb spēcīgāko grupā. Šajā mačā Latvijai tika ielozēta Vācija, bet spēles Latvijā bija ieplānotas 20. un 21. aprīlī.

Šajos datumos "Arēnā Rīga" nebūtu iespējams spēlēt, jo Rīgas lielākā halle ir aizņemta. Tomēr Latvijas Tenisa savienībai (LTS) izdevies vienoties ar visām iesaistītajām pusēm, kas paver ceļu Latvijas tenisistēm atkal spēlēt "Arēnā Rīga". Kā vēsta LTS, tā vienojusies ar Starptautisko Tenisa federāciju un Vācijas sporta vadītājiem par spēļu norisi 19. un 20. aprīlī.

"Latvijas Tenisa savienība un "Arēna Rīga" izsaka pateicību Latvijas Florbola savienībai un Ilvim Pētersonam, uzņēmumam "Euroshow Group OU" un Timuram Topčiašvili, dziedātājam Dimam Bilanam un grupai "Musiqq", kas pielāgoja savu pasākumu un koncertu organizēšanas procesu tā, lai Latvijas sieviešu tenisa izlase varētu aizvadīt pārspēles par vietu Pasaules pirmajā grupā tieši "Arēnā Rīga"," teikts LTS paziņojumā.

"Latvijas tenisam uzvaras Federāciju kausa sacensībās, kas praktiski ir pasaules čempionāts, ir ļoti nozīmīgas, jo mūsu meiteņu panākumi ir nodrošinājušas izslēgšanas spēlēs sacensties ar Vāciju par iekļūšanu pasaules astoņu spēcīgāko komandu vidū. Tenisa līdzjutējiem būs lieliska iespēja atkal klātienē vērot visaugstākās klases tenisu un just līdzi mūsu kamandai, kā arī atbalstīt mūsu spēlētājas," norāda LTS prezidents Juris Savickis.

Latvijas izlases sastāvā spēlēs ar Vāciju būs Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko, kā arī Diāna Marcinkēviča, Daniela Vismane un Patrīcija Špaka. Latvijas izlases kapteinis būs Adrians Žguns. Vācijas izlases sastāvs vēl nav zināms.

Sacensības uzvarētājkomanda nodrošinās iekļūšanu astoņu spēcīgāko pasaules komandu vidū, bet zaudētājkomanda nākošajā sezonā spēlēs Pasaules otrajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!