Foto: DELFI
Latvijas sieviešu tenisa izlase Billijas Džīnas Kingas kausā izcīņas izlozē uzzinājušas secību, kādā notiks spēles pret Indijas valstsvienību.

Kingas kausa turnīra pirmajā vienspēlē piektdien spēkosies pasaules rangā 47. vietā esošā Anastasija Sevastova un Karmana Kaura Tandi, kura rangā atrodama 621. vietā. Savukārt otrajā vienspēlē savā starpā tiksies Jeļena Ostapenko (WTA 52.) un Ankita Raina (WTA 174.).

Savukārt sestdien Sevastova tiksies ar Rainu, bet Ostapenko ar Tandi. Dubultspēlei pieteiktas Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane, kuras spēkosies ar Rainu/Saniju Mirzu.

"Tādu izlozi arī gaidījām. Būsim gatavi spēlēt. Treniņi bijuši labi, bija pieejami divi laukumi, kuros trenēties, komanda bija pilnā sastāvā. Protams, bija ierobežojumi, bet tie neko neizmainīs. Viss ir labi," sacīja Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns.

Gan Ostapenko, gan Sevastova atzīst, ka viņām grūti pierast pie tā, ka Federāciju kausa izcīņa pārsaukta par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Abas uzsvēra, ka Kinga sieviešu tenisam bijusi ļoti svarīga persona.

"Bez skatītājiem spēlēt nav jautri, bet situācija ir tāda kāda tā ir," norādīja Ostapenko. "Sagatavošanās mums bijusi laba."

Ostapenko aizvadītajās nedēļās mēģinājusi atrisināt muguras traumu. "Ar muguru viss kārtībā, bet sāpes vēl jūtu. Ceru, ka spēlējot nesāpēs. Nedēļu trenējos un gatavojos," viņa pauda.

Arī Sevastova norādīja, ka bez publikas būs grūtāk, bet esam pieraduši pie sava laukuma un spēlējām mājās. "Domāju, ka mums tik un tā ir priekšrocības," sacīja Sevastova.

Sevastova atcerējās, ka viņa 2015. gadā spēkojās ar Ankitu Rainu, gūstot uzvaru ar 6-4, 7-6 (7:5).

"Atceros daudz no tā mača. Cerēju, ka uzvarēšu divos setos, bet otrajā setā bija taibreiks. Man desmitos vakarā bija jāsteidzas uz lidmašīnu, jo pēc tam nebija pieejami biļešu. Taču katru spēle ir grūta, neviens dāvanas nedāvina," norādīja Sevastova.

Lai arī iepriekšējos divos turnīros Čārlstonā un Maiami Sevastovai bija pietiekami veiksmīgi, viņa neslēpa, ka pārāk labi kājas sāpju dēļ nejutās. Tomēr ar katru maču viņa iespēlējās un kortā jutās labāk.

Piektdien mači sāksies pulksten 18:00, savukārt sestdien pirmās spēles paredzētas pulksten 14:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!