Foto: LETA

Lietus dēļ pirmdien Īstbornas WTA turnīra pirmās kārtas mačus tomēr neaizvadīs abas Latvijas labākās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Sevastovai pirmajā kārtā bija paredzēts tikties ar ukrainieti Martu Kostjuku. Sevastova šobrīd pasaules rangā rangā ieņem 61.vietu, bet Kostjuka ieņem 67. vietu. Sevastova šajā turnīrā svētdien zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet vēlāk kā laimīgā zaudētāja iekļuva pamatsacensībās. Savukārt Kostjuka atlasē izcīnīja divas uzvaras, kas ļāva iekļūt pamatsacensībās. Abas tenisistes savā starpā tikušās divas reizes, katrai gūstot pa vienai uzvarai.

Savukārt Ostapenko bija jāspēlē ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu. Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Pavļučenkova ir pasaules 19.rakete un turnīrā startē ar astoto numuru. Savā starpā abas tenisistes līdz šim tikušās četrreiz, trīs dueļos uzvaru svinot Ostapenko.

Tomēr lietus dēļ sākumā spēļu sākums kavējās, vēlāk rīkotāji pazinoja par izmaiņām spēļu grafikā, un 21. jūnija spēļu jaunajā sarakstā Ostapenko un Sevastovas mači vairs nav atrodami. Visticamāk, ja atkal neiejauksies laika apstākļi, Latvijas tenisistes savas spēles aizvadīs otrdien.

Īstbornas turnīrs ir pēdējais pirms prestižā Vimbldonas čempionāta, kas sāksies 28. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!