Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča svētdien piedzīvoja zaudējumu Francijas pilsētā Dižonā notikušā ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā.

Šobrīd WTA ranga 350.vietā esošā Marcinkēviča, kura turnīrā bija izlikta ar piekto numuru, izšķirošajā cīņā ar 4-6, 4-6 zaudēja ukrainietei Marinai Zaņevskai, kura pasaules rangā atrodas 393.pozīcijā.

Par dalību turnīrā Latvijas sportiste tika pie astoņiem WTA vienspēļu ranga punktiem.

WTA vienspēļu rangā sasniegtā 350.vieta, kurā Marcinkēviča atrodas otro nedēļu pēc kārtas, ir augstākā sportistes līdzšinējā karjerā.

Kā ziņots, Marcinkēviča pārī ar Despinu Papamišailu no Grieķijas ceturtdien triumfēja Dižonas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Izšķirošajā mačā ar pirmo numuru izliktais Latvijas un Grieķijas duets ar 7-5, 7-6 (9:7) uzvarēja krievieti Janu Sizikovu un Elisonu van Ujtvanku no Beļģijas, Marcinkēvičai un Papamišailai tādējādi tiekot pie otrā dubultspēļu titula nedēļas laikā.

Par uzvaru turnīrā Marcinkēviča nopelnīja 12 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Panākums dubultspēļu sacensībās Latvijas pārstāvei padevās teju bez cīņas, jo finālā Latvijas un Grieķijas duets iekļuva, kortā neizejot nevienā mačā. Sportistēm brīva bija gan pirmā kārta, gan ceturtdaļfināls, bet pusfinālā viņām bija plānots tikties ar francūzietēm Mirtilu Gērgesu un Selīnu Geskēru, kuras izliktas ar ceturto numuru, tomēr pretinieces atsauca dalību mačā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Marcinkēviča citā Francijas pilsētā Bronā notikušajā ITF 10 000 sērijas turnīrā vienspēlēs zaudēja ceturtdaļfinālā, bet dubultspēlēs pārī ar Papamišailu uzvarēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!