Foto: LETA

Gaidāmajā Jūrmalas WTA "International" sērijas turnīrā "Baltic Open" bez Latvijas vadošajām tenisistēm Anastasijas Sevastovas un Jeļenas Ostapenko spēlēs arī Diāna Marcinkeviča, Daniela Vismane un Kamilla Bartone, informēja organizatori.

Turnīra organizatori piešķīruši "wild card" (speciālo ielūgumu uz pamaturnīru) Marcinkevičai, kura WTA rangā ierindojas 223. pozīcijā. "Wild card" uz turnīra kvalifikāciju ir saņēmušas divas citas Latvijas tenisistes – Daniela Vismane un Kamilla Bartone. Vismane WTA rangā ierindojas 481. pozīcijā, bet Bartone ITF junioru rangā atrodama 16. vietā.

"Baltic Open" turnīram ir pieteikušās 44 tenisistes, kuras cīnīsies par turnīra balvu fondu 250 000 dolāru apmērā un 280 ranga punktiem. Pamatturnīrā startēs 32 tenisistes, savukārt, kvalifikācijā spēkosies 24 tenisistes. Lielupes kortos varēs redzēt Karolīnu Garsiju (WTA 23) no Francijas, kura pagājušā gada sezonā sasniedza pasaules 4. raketes godu, Baltkrievijas otro labāko tenisisti Aliaksandru Sasnoviču (WTA 36), pagājušā gada dubulstspēļu turnīra uzvarētāju Anastasiju Potapovu (WTA 71).

"Manuprāt, tas, ka pie mums notiek WTA turnīrs ir ļoti nozīmīgi gan tenisa attīstībai, gan arī dalībniecēm. Nenoliedzami, ka šī ir Latvijas tenisa zelta ēra, bet ir svarīgi tajā uzbūvēt kaut ko lielu – iesaistīt vairāk bērnus šajā sporta veidā, lai arī nākotnē mums būtu augsti sasniegumi. Ar jauniem tenisa laukumiem Latvijā, ar Lielupes tenisa centra modernizācijas projekta realizēšanu, kā arī "Arēnā Rīga" aizvadītajām "FED CUP" spēlēm, es ceru, ka teniss pie mums kļūs vēl populārāks," turnīra organizatoriem stāstīja Anastasija Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!