Foto: EPA/Scanpix/LETA

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa jūnijā atteikusies nodot dopinga analīzes un šķendējusies par nejauku attieksmi pret viņu, raksta portāls "Deadspin".

Medija rīcībā esoša informācija liecina, ka 14. jūnijā pusdeviņos no rīta pie Viljamsas Floridā ieradusies dopinga pārbaude, bet sportiste neesot bijusi mājās. Sazinoties ar Viljamsu, izcēlies konflikts, jo amatpersona atteicās doties prom bez analīzēm.

Serēna Viljamsa esot piezvanījusi WTA vadītājam Stīvam Saimonam un sūdzējusies, ka, viņasprāt, tiekot pārāk bieži pārbaudīta uz dopingu. Savukārt ASV Antidopinga aģentūra (USADA) neuzskata, ka būtu aizspriedumaina attiecībā uz slaveno tenisisti. WTA dopinga pārbaudes neveic, to dara Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Pēdējie portālam norādīja, ka nesniedz informāciju par dopinga pārbaudēm.

USADA datu bāze rāda, ka Serēna Viljamsa 2018. gadā ir pārbaudīta piecas reizes, kas ir ievērojami vairāk nekā citas viņas kolēģes ASV tenisā. Piemēram, Sloeina Stīvensa un Medisona Kīza dopinga analīzes nodevušas vienreiz, Venusa Viljamsa – divreiz. Arī no tenisistiem neviens amerikāņu vadošais sportists šogad nav piecreiz nodevis dopinga analīzes.

Atteikšanās nodot dopinga analīzes netiek uzskatīts par pārkāpumu, jo šoreiz Viljamu iepriekš par vizīti nebrīdināja. Pat tad, ja sportists ir iepriekš brīdināts, viņš divreiz gadā var pārkāpt noteikumus par savas atrašanās vietas paziņošanu stundas laikā, netiekot par to sodīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!