Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete dāmu tenisā Jeļena Ostapenko sezonas pirmajā mačā uz zālāja seguma - Birmingemas "WTA 250" turnīra vienspēļu pirmajā kārtā ar 6-2, 5-7, 6-3 uzvarēja kanādieti Rebeku Marīno.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 16. vietu, šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru. Potenciāli galvenajai favorītei šis gan bija grūts mačs, jo Birmingemā kvalifikāciju pārvarējusī Marīno (WTA ranga 107. pozīcija) izrādīja negaidīti sīvu pretestību.

Šis mačs ilga precīzi divas stundas, un pirmo pusi Ostapenko dominēja kortā. Kaut gan pats spēles sākums Latvijas tenisistei bija piesardzīgs, viņa pirmo setu noslēdza ar sešiem uzvarētiem geimiem pēc kārtas (6-2).

Arī otro setu latviete sāka lieliski, uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un panāca 5-1. Tomēr pēc tam Ostapenko spēle pajuka. Viņa divas reizes nespēja izservēt maču, Marīno atspēlēja divu breiku deficītu un beigās otro setu uzvarēja ar 7-5.

Līdz ar to mača liktenis tika izšķirts trešajā setā. Tajā tenisistes spēlēja piesardzīgāk, pieļāva mazāk kļūdu. Visā setā breikus ieguva tikai Ostapenko - viņa lauza servi jau pirmajā geimā, bruģējot ceļu uz uzvaru. Kanādiete no iedzinējiem tā arī neatspēlējās, un latviete punktu cīņai pielika ar vēl vienu breiku.

Ostapenko pretiniece otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā būs Ukrainas pārstāve Dajana Jastremska (WTA 79.), kura otrdien divos setos pieveica polieti Magdu Lineti (WTA 65.) Panākums pirmajā mačā Latvijas sportistei ļāvis iegūt 30 WTA ranga punktus un 3800 ASV dolāru naudas balvu.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!