Foto: F64
Latvijas vīriešu tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus sestdien Polijā iekļuva Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres Košalinas W15 turnīra finālā, tādējādi sportists šajās sacensībās spēlēs divos finālos.

Podžus, kurš rangā ieņem 467.vietu un turnīrā izlikts ar ceturto numuru, pusfinālā ar 6-3, 6-7(7:3), 6-3 pieveica turnīra pirmo raketi krievu Ivanu Ņedeļko, kurš ATP rangā ieņem 363.vietu.

Par iekļūšanu finālā viņš nopelnījis sešus ATP ranga punktus.

Pirmajā kārtā latvietis ar 6-0, 6-2 pārspēja poli Mikolaju Šmirgalu, kurš reitingā nav atrodams, otrajā mačā ar 6-4, 6-2 apspēlēja vācieti Hasanu Ibrahimu, kurš rangā ir 1358.vietā, bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 uzveica poli Filipu Kolasinski, kurš ATP rangā neatrodas.

Mārtiņa brālis Jānis Podžus un Mārtiņš Rocēns vienspēlēs apstājās otrajā kārtā.

Tāpat latvieši piedalās arī dubultspēlēs, kur brāļi Podži, būdami izlikti ar otro numuru, pusfinālā ar 6-3, 7-5 pieveica poļus Janu Galku un Pjotru Galušu. Par iekļūšanu finālā Latvijas duets nopelnīja sešus ATP dubultspēļu ranga punktus.

Finālā brāļi Podži tiksies ar Vācijas pāri Hasanu Ibrahimu un Timo Stoderu, kuri pusfinālā ar 4-6, 7-6 (7:3), 10:7 uzveica sacensību pirmo numuru Kasperu Zuku/Mihalu Dembeku no Polijas. Šī cīņa starp abiem pāriem paredzēta sestdienas pēcpusdienā ne ātrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika.

Latvijas duets iepriekš pirmajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-2 uzveica baltkrievu Aļaksandru Ļoņenku un krievu Jegoru Noskinu, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 apspēlēja poļus Danielu Koseku un Maceju Šmolu.

Rocēns dubultspēlēs apstājās pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!